Tuhannet koirat kisaavat Rovaniemellä

Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Kuva: Pia Jokela

Suomen pohjoisin kansainvälinen koiranäyttely kerää koiraväen Napapiirille juhannuksena alla. Järjestäjät odottavat kesäkuun 18.–19.6. Rovaniemelle noin 2500 osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Rovaniemen kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely kiinnostaa näyttelyharrastajia ja paikalle matkustetaan pitkienkin matkojen päästä. Suomesta, Tanskasta, Australiasta, Virosta, Kroatiasta ja Romaniasta saapuvat tuomarivieraatkin ihastelevat kerta toisensa jälkeen lappilaista, puhdasta luontoa, ystävällisiä ihmisiä ja yötöntä yötä.

Kymmeniätuhansia suomalaisia innostava harrastusmuoto ja koiranäyttelyt ovat kasvattaneet suosiotaan nousujohteisesti koko 2000-luvun. Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä.

Harrastajien yhteistapaaminen

Näyttelyt ovat tapahtumia, joissa samanhenkiset koiraharrastajat tapaavat toisiaan, mutta myös koirakaverin hankintaa suunnitteleville ne tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tutustua eri koirarotuihin sekä haastatella koirien kasvattajia ja muita asiantuntijoita.
Tuhansien koirien rotukohtainen kauneuskilpailu vaatii ison joukon talkoohenkisiä, koiria rakastavia ihmisiä sekä paikallisten yhdistysten, koirakerhojen ja seurojen saumatonta yhteistyötä.

Tänä vuonna Rovaniemen kansainvälisen koiranäyttelyn järjestävät Lapin Spanielikerho ry, Rovaniemen Käyttökoirat ry ja Lapin Ajokoirayhdistys ry.  Näyttelyn nettisivut: www.juhannusnayttely.com