Ylläs Ruska Open kunnialla ohi

Palkintojen jaossa olivat mukana Pekka Rauman, Sauli Sumen, Jani Ikonen, Mikko Ylätalo ja Juho Parviainen. Kuva: Asko Jaako

Syyskussa alussa Ylläs täyttyi frisbeegolfin pelaajista. Ylläksen ”Puuha Pete” Jari Ikkelä yhdessä allekirjoittaneen kanssa rakensi jo olemassa olevan 10- väyläisen peliradan 18- väyläiseksi. Kolme vuotta sitten Äkäslompolon puolelle rakennettiin kokonaan uusi 18 -väyläinen rata. Nyt Ylläkselle saatiin kaksi täyspitkää rataa, joissa kisoja voidaan järjestää.

Markku Pentosen tyylinäyte.

Jari aloitti kisan yhteistyökumppanin etsinnän hyvissä ajoin. Tarkoitus oli löytää kumppani, joka voisi kisat järjestää. Vihdoin viimein sellainen löytyi Rovaniemeltä, Rolffarit ry:n Ville Ollonqvist, Teo Jänkälä ja Jari Kujala. Näistä aineksista kehittyi tämä Suomen pohjoisin Frisbeegolfliiton alainen kisaviikonloppu ja samalla maailman pohjoisin PDGA- kisa.

Kahden radan kisa

Kisa heitettiin kahdella radalla, Sport Resort Ylläksen AA1- ja Äkäslompolon AA1- radoilla. Rolffarit olivat vaikeuttaneet väyliä erilaisilla kielletyillä alueilla eli out off bounds alueilla ja saarekkeilla.

Kisa päästiin aloittamaan kauniissa ja tuulettomassa säässä ja kisailijoitakin oli kaiken kaikkiaan hyvin. Avoin luokka aloitti Sport Resort Ylläksen radalla, harrasteluokka Äkäslompolon radalla. Avoin luokka kiersi Sport Resortin radan kahdesti ja Äkäslompolon radan kerran.

Mukana oli mm. EM 2 Juho Parviainen, joka näytti taitonsa ja voitti kisan -25 tuloksella.

Jokamiesluokan kisassa lauantaina osallistujia oli 15, jotka kiersivät molemmat radat kerran. Tässä luokassa Ylläksen oma poika Olli-Pekka Seppälä sijoittui kolmanneksi.

Lisenssiheittäjiä 46

Kaikki kisailijat olivat erittäin tyytyväisiä järjestäjiin ja suurin osa aikoo tulla myös ensi vuonna kisailemaan ja nauttimaan Ylläksen maisemista.

Teksti ja kuvat: Asko Jaako