RengasPoint on paikallinen, uuden ajan autopalvelukeskus

RengasPointin tiskin takana tapaa hymyilevän naispuolisen alan ammattilaisen, Tiia Jääskön. Kuva: RengasPoint

Rovaniemen Eteläkeskuksessa palveleva RengasPoint Oy on paikallinen lappilainen toimija, uuden ajan autopalvelukeskus. Toimitusjohtaja Toni Jääskön mukaan samoilla tulilla pirssiin saa tarvittaessa uudet tassut, tuulilasin ja täydellisen huollon.

RengasPoint on Autofit -monimerkkikorjaamo, jossa voi huollattaa uudenkin auton.  First Stop -rengasliikkeen rinnalla saman katon alta löytyy muutkin menopelien varaosat.

– Meidän tavoitteenamme on tarjota laadukasta ja parasta paikallista palvelua, painottaa Toni Jääskö.

Yrityksessä palvelee viisi vakituista työntekijää, sesonkiapulaisia palkataan tarpeen mukaan. Vaikka ala mielletään perinteisesti hyvin miehiseksi, Polar Pointin tiskin takana tapaa hymyilevän naispuolisen alan ammattilaisen, Tiia Jääskön.

Talvitassujen vaihtaminen on vauhdissa

Talvitassujen vaihtamisen sesonki on Lapissa jo hyvässä vauhdissa. Kiireisestä kaudesta huolimatta RengasPointissa palvellaan jokainen asiakas.

Hinta on usein keskeinen tekijä ja valitettavan usein perheen kakkosautossa luotetaan parhaat päivänsä nähneisiin nastarenkaisiin. Hyvät renkaat ovat halpa henkivakuutus.

RengasPointin valikoimasta Jääskö suosittelee Bridgestonen uutta Noranza nastarengasta. Se saavutti kolmossijan Tekniikan Maailman tuoreessa testissä, saaden täyden kympin jarrutus-, kiihdytys- ja käsittelykokeissa jäällä.

Tuulilasin tuoreessa nastarengasvertailussa Noranza oli toinen, sen jääominaisuudet olivat huipputasoa. Se oli testin paras kiihdytyksessä, ajettavuudessa ja sivuttaispidossa jäällä sekä jarrutuksessa kuivalla. Noranza kuluttu polttoainetta vähiten, eli sen vierintävastus oli testin matalin.

Suositukset ja määräykset talvirenkaalle

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia. Kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 3 mm. Suositeltava urasyvyys talvirenkaalla on vähintään 6 mm.

Lumisella ja sohjoisella kelillä renkaan pitoon vaikuttavat ensisijaisesti kuviointi ja kumin kitkaominaisuudet. Jäisellä kelillä paras pitävyys saavutetaan nastoitetulla renkaalla.

Talvirenkaita on käytettävä joulukuusta helmikuun loppuun. Nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. ja muunakin aikana, jos keli sitä edellyttää. Nastattomia talvirenkaita saa käyttää ympäri vuoden.

Teksti: Elisa Javarus