Pirjon vaatemallisto syntyi villissä vapaudessa

Pirjo Karvonen luotsaa yritystä yhdessä avopuolisonsa Juha Iisakki Koiviston kanssa. Pariskunta on matkustellut maailmalla, mutta löysi paikkansa pohjoisesta. Elämä pyörii perheen ja Saariselällä sijaitsevan Design Center yrityksen ympärillä. Kuva: Karvonen-Koivisto kotialbumi

-Trendit tulevat ja menevät, mutta tyyli on ikuinen. Ole oman elämäsi kapinallinen. Riko rajoja. Intohimo johtaa täydellisyyteen. Vaatteet kertovat paljon persoonasta ja ovat keino ilmaista itseä. Älä tee kompromisseja laadun suhteen, investoi vaatteisiin, joihin rakastut. Rakkaus luo tyylisi, hehkuttaa Saariselän Design Centerin kantava voimanainen Pirjo Karvonen.

Karvosen oma vaatemallisto ArcticQueen® on kunnianosoitus kaikille pohjoisen naisille. Pirjo ammentaa luomisvoimansa Lapista. Mallisto on syntynyt äärimmäisyyksien keskellä, voimakkaiden vuodenaikojen vaikutuksessa. Villissä vapaudessa, kuljeskellessa paljain jaloin karuilla kallioilla ja rannoilla sekä tuntureilla tumman taivaan alla.

– Naiset ovat kovissa olosuhteissa puurtaneet eteenpäin, tuulessa ja tuiverruksessa uskoneet tulevaan. Äitiemme sukupolven naiset pesivät vaippapyykit talvella avannossa. Entisaikojen yritteliäät, erikoiset naiset kulkivat omia polkujaan ja jotkut heistä tuomittiin noitina. Heitä ehkä nykypäivänä kutsuttaisiin yrittäjänaisiksi. Kaikille näille naisille ArcticQueen® on kunnianosoitus, miettii Pirjo.

– Kaikki nämä ihmeelliset ja voimalliset naiset, he ovat oman elämänsä kuningattaria, oikeita ArcticQueeneja, Pirjo kehuu.

 Kaikki alkoi palelevista jaloista

ArcticQueen®-mallisto sai alkunsa kylminä tuulisina talvipäivinä vedon käydessä liikkeessä jalkoihin. Pirjo teki villakankaasta pitkät värikkäät säärystimet. Asiakkaat huomasivat ne ja alkoivat kysellä, missä näitä myydään.

Siitä se alkoi ja pian mallisto laajeni. Tänä päivänä ArcticQueen®-mallistoon kuuluu muun muassa haliviitat, -takit- ja -mekot. Kääntöliivit, kääntöviitat, taikaviitat, villatakit, ponchot ja tunikat. Rannekkeet, kaulurit ja säärystimet sekä baskerit. Myös tytär Lumi on jo suunnitellut DesignbyLumi -tuotteita, kuten ponchopaitoja ja -jakkuja.

– Patentoitu Haliviittamme syntyi halusta tehdä armollinen tuote, joka hoikentaa ja sopii jokaiselle. Niin tuli aukot. Ja varsin pian huomasimme, mihin tarkoitukseen ne soveltuivat mainiosti. Oi sitä ilon määrää, mitä näitten halauksien ansiosta on kuplinut!

Pirjon rinnalla yrityksessä työskentelee puoliso Juha Iisakki Koivisto. Yhdessä he vastaavat tuotannosta, verkkokaupasta, markkinoinnista sekä 55 jälleenmyyjästä.

Tänä vuonna alkoi ArcticQueen®-malliston laajeneminen ulkomaille. Jälleenmyyjiä on nyt myös Sveitsissä, Islannissa ja uusimpana Japanissa. Ensi vuonna on edessä useat kansainväliset jälleenmyyjämessut.

Teksti: Elisa Javarus