Pieni Siiri on energiatehokas

Kompakti pieni talo sopii monelle perheelle. Nyt osataan arvostaa myös energiatehokkuutta. Kuva: Älvsbytalo

Älvsbytalon uusi talomalli Siiri on vain 63 m2:n koostaan huolimatta omakotitalo, jollaista moni tavoittelee; pieni, mutta tehokas. Poistoilmalämpöpumpulla varustettu pieni koti täyttää myös jo lähes nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimukset.

– Siiri on vastaus asiakkaidemme toiveisiin entistäkin kompaktimmasta, mutta kuitenkin kaikilla mukavuuksilla varustetusta täydellisestä omakotitalosta, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen korostaa.

Tilaa ei enää rakenneta turhaan

Omakotitaloja halutaan taas rakentaa, mutta suuret, yli 180-neliöiset omakotitalot ovat liian tilavia ja varsinkin mahdollisimman valmiiksi rakennettuina talopaketteina useimmille asiakkaille liian hintavia.

– Sen sijaan kysyntää on runsaasti jopa alle sadan neliön pikkutaloille. Ne ovatkin ihanteellisia moneen tarkoitukseen. Olennaista on, että talot ovat varustelultaan Siirin tapaan aivan normaaleja omakotitaloja. Näin ne toimivat pienen omakotitalon lisäksi yhtä hyvin eläkekoteina, kakkosasuntoina tai valmiiksi talviasuttavina kesämökkeinä. Ne soveltuvat mainiosti yksinasuville, pariskunnille, pienelle perheelle tai vaikkapa yhdessä asuville ystävyksille, Torvinen luettelee.

Elegantti tilaihme

Pieni talo on suunniteltava huolella, sillä tiloihin on saatava mahtumaan kaikki normaalin omakotitalon toiminnot avaruuden tuntu säilyttäen. Nykyaikainen, konstailematon ja elegantti puuarkkitehtuuri solahtaa ympäristöönsä tiukasti rajatulle tontille niin maalla kuin kaupungissakin. Lämmityksestä ja ilmanvaihdosta sekä asukkaiden käyttöveden lämmityksestä huolehtii poistoilmalämpöpumppu. Se varmistaa hyvin eristettyjen ja tiiviiden rakenteiden ohella, ettei talo tuhlaa energiaa.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa energian talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa vesivaraajan lämmitykseen. Se hyödyntää myös ihmisten, eläinten, valaisimien ja sähkölaitteiden tuottaman lämpöenergian. Vuositasolla poistoilman energiasta saadaan hyödynnettyä jopa yli 80 %. Lisäksi se pitää sisäilman tason erittäin hyvänä.

Siirin toimitukset alkavat alkuvuodesta 2018.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä