Saariselän talvi tiivistyy toukokuuhun

Saariselän HillClimb on virallinen ja lajissaan yksi ainutlaatuisimmista kelkkakisoista. Tapahtuman järjestävät: Ylä-Lapin Moottorikelkkailijat ry ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy. Kuva: Inari-Saariselkä Matkailu Oy/ Juha Kauppinen

Vapun ja äitienpäivän välisellä viikolla Saariselällä järjestetään monenlaisia talvisia tapahtumia, vaikka etelässä haravoidaan jo pihaa. Viikon aikana kisataan lumiolosuhteissa Fat Bikeilla eli läskipyörillä Saariselän tunturi- ja metsämaastossa.

Lauantaina 30.4. lasketaan pulkkamäen MM -kisat Ski Saariselän rinnealueella ja otellaan Saariselkä Hill Climb moottorikelkkailukisa. Vappupäivänä 1.5. voi pistäytyä perinteiselle Kaunispään Huipun Vappubrunssille.

Tiistaina 3.5. ja keskiviikkona 4.5. aamuvirkut lumikenkäilevät kello 6-9 välisenä aikana Urho Kekkosen kansallispuistoon. Iisakkipäälle retkeillään kello 13-15.

Yökyöpelit puolestaan pääsevät lumikenkäretkelle Urho Kekkosen kansallispuistoon 5.5. kello 22-01.

Saariselkä Bowling järjestää viikon aikana keilailukisoja.

Saariselkä Hillclimb

Saariselän rinteillä kisataan toukokuun toisena viikonloppuna 7.5. jännittävä moottorikelkkojen Hillclimb kisa. Kaunispään lumiradan jyrkissä nousuissa ja hyppyreissä kuljettajista otetaan mittaa sekä nopeudessa, että tekniikassa. Koko perheen tapahtumassa on nähtävää kaikille.

Moottorikelkkojen HillClimb on uusi Suomen Moottoriliiton alainen laji, jonka säännöt on hyväksytty vasta vuonna 2015. Se on moottorikelkkojen nopeus- ja tekniikkakisa, jonka rata kulkee yleisön nähtävillä lumisessa rinteessä ylös ja alas rinnettä. Radalla on jyrkkiä osuuksia ja suuria korkeuseroja, portteja ja hyppyreitä. Kilpailun voittaa radan nopeimmin selvittänyt kuljettaja.

Kisaan ilmoittautuminen 2.5. mennessä

Saariselkä Hillclimb on Ylä-Lapin Moottorikelkkailijat ry:n järjestämä virallinen kisa, jossa kisataan kolmessa eri luokassa: vakio alle 600 cc, vakio alle 800 cc ja Open. Kisaan voi osallistua kaikilla tehdasvalmisteisilla moottorikelkoilla, jotka täyttävät Suomen Moottoriliitto ry:n vaatimukset. Kisa starttaa klo 12. Ilmoittautuminen 2.5. mennessä: [email protected].

Viralliset iltajuhlat ovat Holiday Club Bar Raikussa, jossa Superfly viihdyttää juhlakansaa. Superfly on tanssi- ja voimaduo Vesisaaresta ja nämä kaverit todella tietävät kuinka tanssitetaan yleisöä.

Kelkkailijat saavat Kaunispään rinteen käyttöönsä jo ennen kisoja torstaina 5.5., aina sunnuntaihin 8.5. saakka. Iisakkipään rinteillä lasketellaan sunnuntaihin 8.5. saakka.