RoPS ja PS Kemi ovat saalistaneet jo yli 70 pistettä.

RoPS on pelannut alkukauden mallikkaasti ja kamppailee edelleen sarjan voitosta. Edellä ovat IFK Maarianhamina ja HJK. Yleisöä RoPS:n kotipeleissä on ollut keskimäärin 1930.

Kotiotteluissa tunnelmaa ja yli  40 000 katsojaa

Lapin joukkueet Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi King ovat olleet tämän vuoden Veikkausliigassa vahvassa vireessä. Sarjanousija PS Kemi on ollut liigan positiivisin yllättäjä. Vuoden 2015 hopeamitalisti RoPS on alkuhaparoinnin jälkeen noussut mitalikolmikkoon. Yhteensä Lapin joukkueet ovat saalistaneet yli 70 pistettä.

Sarjanousija PS Kemi aloitti sarjan ilman omaa kotistadionia ja pelasi huhti- ja toukokuun kotiottelut Rovaniemellä ja Oulussa. Siitä huolimatta pisteitä tuli laariin siihen malliin, että joukkue oli alkukaudesta TOP-3 joukossa pitkän aikaa.

RoPS aloitti sarjan pisteiden valossa hiukan huonommin, mutta nyt tahti on kuin taktisesti viisaasti juoksevalla maratoonarilla, joka tietää, että väliajat eivät ratkaise lopullista sijoitusta.

Petri Jaatinen : RoPS taistelee mitaleista

-Pisteitä on saman verran kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, joten tahti on hyvä. Alkukauden tavoite seuralla oli olla kuuden joukossa, mutta pelaajat asettivat riman korkeammalle, eli kolmen sakkiin ja sitä kautta Euro-Cup peleihin.

-Maalitykki Boris Kokon tilalle olemme hankkineet Virosta 25-vuotiaan keskushyökkääjä Albert Prosan, joka on tehnyt 51 maalia Tallinnan joukkueessa ja pelannut muutaman junnumaaottelun,  kertoo RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen

Yleisöä RoPS:n kotipeleissä on alkukauden aikana käynyt 21 232, eli keskiarvo ottelua kohti on 1930 katsojaa. Kauden yleisöennätys on Jänkhä Derbystä, jossa katsojia oli 3024.

Juha Nykänen : PS Kemi on syksyn kovakuntoisin joukkue

-Pisteitä on kertynyt hyvin alkukauden aikana. Nyt olemme treenanneet kovaa ja uskon, että PS Kemi on kova luu mille joukkueelle tahansa. Olemme varmasti yksi sarjan kovakuntoisimpia joukkueita ja hyvä kotiyleisö antaa aina lisäpotkua. Toivoisin, että AC Oulu nousisi Veikkausliigaan kaudelle 2017 ja näin saisimme lisää näitä yleisöön meneviä paikallisotteluita.

– Hankimme maalitykki Billy Ionsin tilalle ruotsista liki 2 metrisen Erik Törnroosin, joka tuo varmasti hyökkäyksiin lisää voimaa ja ulottuvuutta. Ensimmäinen ottelu Interiä vastaan toi jo yhden maalin. Keskikenttäämme vahvistaa Slovakialainen Filip Valenecis, joten tällä materiaalilla irtoaa pisteitä, kertoo PS Kemin markkinointi- ja myyntitykki Juha Nykänen.

Yleisöä PS Kemin kotipeleissä on alkukauden aikana käynyt hiukan yli 20 000, eli keskiarvo ottelua kohti on hiukan yli 1800.

PS Kemin vahvuutena on äänekäs ja runsaslukuinen yleisö, joka ainakin kauden tähänastisissa peleissä on lyönyt RoPS:n fanit maalein 3 – 1.

PS Kemin vahvuutena on äänekäs ja runsaslukuinen yleisö, joka ainakin kauden tähänastisissa peleissä on lyönyt RoPS:n fanit maalein 3 – 1.

Kuva 3 : Rovaniemen Palloseura pitää Lapin jalkapalloherruutta. Kuva toisesta ottelusta, jossa RoPS murjoi PS Kemin maalein 5 - 0.

Rovaniemen Palloseura pitää Lapin jalkapalloherruutta. Kuva toisesta ottelusta, jossa RoPS murjoi PS Kemin maalein 5 – 0.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti ja kuvat : Hannu Alaluusua