Tupakantumppi – pieni mutta vaarallinen

 Kyllä inhottaa, kun tupakannatsoja on siellä täällä, jonne ne eivät kuulu. Tuo paikka on usein tienvarsi, pihapiiri ja liian usein tumppi osuu silmään roskakorin vieressä.

Tupakantumppi on yleisin roska ja niitä arvioidaan olevan pitkin eri tantereita viisi miljardia kappaletta vuosittain. Tumppi houkuttaa vierelleen muita roskia: paperinen kahvimuki, karkkipaperi. Näin tietää Yourlapland blogi.

Blogisti kertoo, että pienuudestaan huolimatta tupakantumppi on pitkäikäinen ja myrkyllinen vieras. Tupakan filtterit tehdään selluloosa-asetaatista, jonka maatuminen voi kestää jopa 12 vuotta. Neuvoksi ehdotetaan taskutuhkakuppia.

Arjen pieniä tekoja, taidetta, yhteisetä vastuuta, talkoita ja vapaaehtoisuutta. Tällaisista asioista lupaa Siisti Lappi blogi Yourlapland-sivulla kirjoittaa. Tumppijuttu on vuodelta 2015, yksi muu kirjoitus tämän vuoden toukokuulta. Lukisin lisää, jos joku siellä kirjoittaisi. Blogi on paikka tarinoille, joita pitäisi tulla aina lisää. Vaikka kerran kuussa. Mutta ei vain kerran vuodessa. Blogi jää ikään roskaksi kuin tumppi blogien roskakorin viereen.

http://www.yourlapland.com/siisti-lappi/2015/10/22/tupakantumppi-pieni-mutta-vaarallinen/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto