Lapin lauluveikot etsii uusia laulajia

Kadri Joamets

Lapin Lauluveikot houkuttelee joukkoonsa mukaan uusia laulajia. Kaikkiin ääniin tarvitaan kuoromiehiä, etenkin tenoreita.

-Emme etsi huipputenoreita, emmekä maailman luokan bassoja tai baritoneja. Etsimme ihan tavallisia varttuneita laulutaitoisia miehiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen harjoitteluun ammattitaitoisen johtajan vetämänä ja ohjaamana, kertoo Lauluveikkojen puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Ohjelmisto on monipuolinen ja sitä kehitetään koko ajan kuulijoiden mieltymyksien mukaan. Juuri nyt on alkamassa tiiviit harjoittelut marraskuun 70-vuotisjuhlakonserttia varten.

19. marraskuuta juhlitaan Lyseonpuiston salissa

Lapin Sotilassoittokunta ja pohjoisen alueen mieskuorot juhlistavat 70-vuotiasta taivalta yhteisessä konsertissa Rovaniemellä. Tapahtuma tulee olemaan näkyvä mieskuorotapahtuma ja esiintyjiä on estradilla 150.

-Mielettömän ihana, että saadaan kaverikuorot mukaan ja pääsee yhdessä näin isoa konserttia toteuttamaan. Pienille mieskuoroille Sodankylästä, Kemistä, Torniosta sekä Rovaniemeltä on harvinaista herkkua esiintyä Sotilassoittokunnan kanssa. Nyt on voimat yhdistetty ja pärjätään tämän orkesterin kokoonpanolle, hehkuttaa kuoronjohtaja Kadri Joamets.

Konsertin ohjelmisto on koottu yhdessä ylikapellimestarin Jaakko Nurilan kanssa. Luvassa on ikivihreitä valsseja, serenadi naisille, on orjien kuoroa, isänmaallisia lauluja ja Lapista Jouko Tekoniemen Aurinko nousee.

-Oman laulajan ja säveltäjän Heikki Ylitepsan ”Lapille” esitetään myös ja tietenkin virolainen laulu, kun peräti kolme virolaista naista on tätä kuoroa johtanut. ”Hakkame mehed minema” virittää kotimaan säveliin. Tosin emme me miehiä hakkaa, vaan ilmoitamme että Tästä me miehet nyt lähdetään kotiinpäin, lupaa Joamets.

Juhlavuoden aikana on myös monia pienempiä esiintymisiä eri tilaisuuksissa. Juhlajulkaisukin on tekeillä.

-Nyt toivomme laulutaitoisia miehiä tutustumaan toimintaan harjoituspaikalle Fermaattiin osoitteeseen Etelärinne 41. Harjoittelemme säännöllisesti joka viikko torstaisin klo 18, viestittää kuoron johtaja Joamets.