Hirmussa hyvään kuntoon

Hirvaalla pääsee kuntoilemaan ja vaikka saunomaan. Punttisali Hirmua johtaa Jari Seppälä, joka onjastaa myös laitteiden käytössä.

Punttisali Hirmu on nimensä veroinen. Hirvaalla toimiva sali on avoinna 24/7 eli nykyaikaisesti voimaharjoittelija pääsee treenaamaan silloin kun itselle parhaiten sopii.

Sisään pääsee, kun on kulkutägi, maksullinen ja henkilökohtainen kulkulupa. Treenaaja lunastaa sellaisen omaan käyttöön ja sille voi ladata salihinnaston mukaisesti yhden kerran käytön tai treeniaikaa vaikka koko vuodeksi.

– Meidän tilat ovat avarat ja valoisat, ja lapsetkin on meillä huomioitu, kertoo Jari Seppälä salistaan.

Hirmu sijaitsee Hirvaan Kalliokummussa, noin 18 km päässä Rovaniemen keskustasta etelään 4-tien varressa. Sali on entisen metsäkonekoulun oppilaitoksen tiloissa ja pihapiirissä on ilmainen autopaikoitus.

Seppälä lupaa ohjastaa aloittelijat alkuun ja huolehtia, että lihaskunto kehittyy jatkossakin.  Mahdollisuus on vaativaan treenaamiseen ja nykyaikaiseen toiminnalliseen harjoitteluun.

Apuvälineet avuksi

Toiminnallinen harjoittelu on oman kehon treenaamista ja treenin tehostamista erilaisilla harjoituksilla ja apuvälineillä.

– Näin saadaan parempi lihastasapaino ja keho pysyy huippuvireessä, selvittää Seppälä harjoittelun ideaa.

Huippuvire syntyy, kun osaa harjoittaa kehoaan monipuolisesti ja ylläpitää notkeutta, voimaa, ketteryyttä, tasapainoa ja ryhtiä. Usein yhdistetään eri urheilulajeja, kuten painonnostoa, voimistelua ja kestävyysurheilua samassa harjoituksessa tai treenikerrassa.

Rentoudu hyvässä seurassa saunomalla

Salin ilmapiiri on kotoisan lämmin, jonne kaiken ikäiset ja tasoiset kuntoilijat tuntevat olevansa tervetulleita.

Jos ei punttisali ja voimailu kiinnosta, niin Hirmussa voi viettää vaikka saunailtaa. Tunnelmallisen saunaosaston yhteydessä on valmiina elokuvateatterijärjestelmä ja musiikinkuuntelulaitteet.

– Asiakas voi tuoda mukanaan omat karaokelaitteet, jos halutaan laulun voimalla iltaa viettää.

Tarjolla on myös hirmuhyvää ruokaa; tilauksesta tortilloja, hampurilaisia ja kevyempää herkuttelua.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto