Itä-Lappi investoi

Suomutunturilla on kasvun vuodet meneillään. Uutta majoitusta ja palveluita syntyy ja jouluksi avataan uudistunut spa ja uimahalli. Suomu Chalet majoitusten taso on myös matkailijoiden lomatoiveiden mukaista. Kuva: kemijarvi.fi

Lapin matkailun kasvu jatkuu voimakkaana. Jo viides kausi enteilee hyvää kasvua, vienti vetää ja matkailijamäärät kasvavat.

Itä-Lapin tunturikeskuksissa kasvuun vastataan investoimalla lisää majoitusta ja lisäämällä palveluita.Kemijärven järvialueen ympärillä on viisi tunnettua vapaa-ajankeskusta kansallispuistoineen ja kaikkien viiden tunturin kasvuinvestoinnit ovat mittavia. Sekä Suomulla, Pyhällä, Luostolla, Sallassa kuin Rukallakin syksy on ollut kiireistä investointiaikaa.

 Suomu jatkaa kasvuhakuisena

Perinteikkään Suomun rinnehotellin jälleenrakentaminen on alkanut ja investoinnit ylittävät lähivuona 10 miljoonaa euroa. Tänä jouluna avataan uudistunut SPA, uima-allas ja Wellbeing tilat. Suomun rinteitä valaisee jatkossa enemmän LED valoja kuin koskaan ja Itä-Suomun alueella pääsee kokeilemaan safaria valjakkokoirilla. Vuokrattavien ja safarikäytössä olevien moottorikelkkojen määrä nousee ennätykseen.

Ensi vuonna saadaan uusi ravintola ja vastaanottotilat sekä uudenlainen rinne-bistro viihdyttämään aurinkoisella terassilla lomanviettäjiä. Toimitusjohtaja Kari Tirkkosen mukaan Suomun tulevaisuus on erittäin vakaalla pohjalla.

Pyhä kasvussa

Pyhän Hiihtokeskuksen alueella on myös aloitettu mittavat yli 5 miljoonan euron investoinnit majoitukseen ja rinteisiin. Viime talven asiakasmäärä kasvoi 10 % ja majoituksessa yli 20 %. Tulevasta talvesta odotetaan jälleen uutta ennätyskautta. Toimitusjohtaja Ville Ahon mukaan uusien investointien keskeinen tavoite on saada Pyhä mukaan kansainväliseen kasvuun. Pyhätunturi Oy:n lisäksi alueella investoi mm. Pyhän Asteli uutta majoitusta.

Nyt alueen majoituskapasiteetti on noin 5300 vuodepaikkaa.

Salla panostaa rauhaan

Viime kausi oli Sallassa kiivasta kasvua. Tulevasta talvesta odotetaan myös kiireistä, ja erityisesti uusia matkailijoita saadaan Espanjasta. Sallatunturilla majoitusinvestointeja toteuttaa miljoonan euron verran mm. Holiday Club.

Alue satsaa erityisesti monipuolisten luontoaktiviteettien kehittämiseen, kuten reitistöjä ja ohjelmapalveluita lisäämällä. Sallan kokonaiskapasiteetti on noin 3500 vuodepaikkaa.

– Meillä halutaan nauttia rauhasta ja luonnosta. Siksi haluamme panostaa luontopalveluiden saavutettavuuteen, kertoo Kati Vesalainen Sallan Matkailusta.

Kemijärvi satsauksessa mukana

Kemijärven kaupungille ympäröivien tunturikeskusten investointisuunnitelmat merkitsevät palvelukapasiteetin priorisointia. Koko alueen kilpailukyky ja vetovoima edellyttävät kaikilta osapuolilta toimivaa yhteistyötä, jotta alan kasvuimussa pysytään mukana.

– Kaupungin on oltava palveluineen kehityksessä mukana. Kaavoituksen sujuvuus ja alueen saavutettavuuden kehittämisen vauhdittaminen ovat meillä prioriteettilistan kärkipäässä, toteaa kaupunginjohtaja Atte Rantanen.

– Satsaamme kunnallistekniikan ja liikenneyhteyksien parantamisen lisäksi markkinointiin ja viestintään. Tonttitarjontaa löytyy niin Suomulta kuin Pyhältäkin. Olemme auttaneet myös latuverkostojen ja moottorikelkkareitistöjen ylläpidossa ja kehittämisessä.

 

Lappilainen