Kakstahtisesti rajalla

Tornion ja Karungin partiolaisten yhteisen Kakstahti- tapahtuman ohjelmasta vastasi tällainen vapaaehtoisen porukka.Kuva: Niina Mokko.

Lapin partiolaiset kokoontuvat vuosittain partiotahti-tapahtumaan. Tapahtuma on kaiken ikäisten partiotoiminnassa mukana olevien tempaus, joka kokoaa vuosittain yhteen liki 500 partiolaista eri puolilta Lappia.

Talvisia tahteja vietettiin tänä vuonna Torniossa, jossa tapahtuma oli myös vuonna 2000, eli 19 vuotta sitten. Rajalla kun oltiin, näkyi yhteistyö Ruotsin puolen partiolaisten kanssa ohjelmassa.

– Yksin eikä kaksin näin suurta tapahtumaa ei voida järjestää ja saimmekin apua Peräpohjolan opistolta, seurakunnasta, nuorisotoimilta ja 4H-yhdistykseltä, kertoo Niina Mokko järjestelijöiden puolesta.

Kakstahti-nimisen tapahtuman ohjelmassa oli mm. kaupunkisuunnistus, erilaisia rastiratoja, huonepako- peli, Suomen partiolaisten järjestämä valokuvauskoulutus, ruokataidetta ja radioamatöörien järjestämää ohjelmaa sekä musiikkipainotteinen partiomessu.