Sallan houkutteleva kesä

Sallan Hiihtokeskus syksyn väreissä. Kuva: Kristof Göttling.

Salla on mukana eri hankkeissa, joissa kehitetään alueen palveluita ja houkuttavuutta. Tavoitteena on tasoittaa kesä- ja talvimatkailun eroa matkailijamäärissä, hyödyntää Värriön tutkimusaseman huippututkimusta elinkeinoelämän tarpeisiin sekä lisätä kansallispuiston käyttöä ja kulttuurimatkailua. Hankkeiden voimin Sallassa tähdätään myös uusien asukkaitten ja yritysten saantiin sekä hyödyntämään ekologisuutta.

Kun hankkeissa on järjestetty tutustumismatkoja Itä-Lapin kuntien eri kohteisiin, on samalla kerätty tietoja kylien historiasta ja toiminnasta sekä matkailutuotteista ja -palveluista. Kehittämistyöhön saadut kokemukset ja tiedot palvelevat erinomaisesti niin matkanjärjestäjiä, itsenäisiä matkailijoita kuin kuntien matkailuyrityksiäkin.

Innolla mukaan, yhdessä

Sallassa on tarjolla perheille, musiikin ystäville ja kulttuurista sekä liikunnasta kiinnostuneille tapahtumia pitkin elokuuta ja alkusyksyä.

Kursun kylätalolla on 1.8. avoinna kyläkahvila ja kirpputori. Rentouttavaan Kesäjoogaan pääsee tutustumaan torstaisin koko elokuun ajan. Mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä, musiikkia ja hyvää ruokaa on tarjolla Elonkorjuujuhlassa 10.8., joka järjestetään jo viidettä kertaa Sallatunturissa. Liikunnan ilo haetaan suunnistuksesta 17.8. vietettävästä Sallan Karhujen 90-vuotisjuhlakilpailusta. Paikallishistoriasta kiinnostuneet suuntaavat 26.8. Sallan Rajakievarille katsomaan Rata – kuinka sota kohtasi korpikansan -dokumenttielokuvaa.

Syyskuun 2. päivä hurmaa Jesse Kaikuranta Syksyn värit -konsertissa, jolloin kuullaan tulkintoja luonnosta, Lapista ja rakkaudesta. Viileneviin syksyn iltoihin lämpöä nostattaa jo perinteiset 11.9. RuskAntri – Kantrifestarit in the middle of nowhere, kantrin tunnelmaa musiikin ja tanssin voimin.

Lapin kamariorkesterin Sävelgulassi -konsertti 25.9. tuo Sallaan Suomen ja koko EU-alueen pohjoisimman ammattikamariorkesterin. 7.10. on vuorossa Pohjolan kaikuja- konsertti Sallan kirkossa, jossa konsertoi useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailussa palkittu pianisti Janne Oksanen. 21.-27.10. on vuorossa kokonainen Ei tapahdu mitään -viikko.