Sosiaalinen media ja nuoret 2.9. Mondella

Some voi olla hyvä tai paha oppimisen tuki. Teemasta keskustellaan nuorten ja asiantuntijoiden voimin maanantaina 2.9. nuorisokeskus Mondella. Kuva: Pixabay.

Perinteinen media ei vie nuorten huomiota. Sen vie some. Tietoa otetaan monikielisesti, nuoret tuottavat mediaansa itse ja maksavat erilaisista suoratoistopalveluista. Millainen oppimisen paikka some on? Muutetaanko somella maailmaa, ja myös koulun arkea?

Vastauksia sosiaalisen median hyviin ja huonoihin puoliin pohditaan nuorisokeskus Mondella maanantaina 2.9. Näkökulmia esittelevät niin nuoret kuin asiantuntijatkin. Keskustelemassa ovat kansanedustaja Hussein al-Taee, tutkija Ria-Maria Adams, ETNOn pääsihteeri Peter Kariuki, Kotona Suomessa –hankkeen aluekoordinaattori Sanna Hiltunen Uudenmaan ELY-keskuksesta sekä Lännen Median päätoimittaja Matti Posio. Nuorten paneelissa näkökulmia tuovat esiin Rovaniemen nuorisovaltuuston (nuva) puheenjohtaja Leevi Alakörkkö, nuvan edustaja kaupungivaltuustossa Evilla Lumme, lukiolainen Saika Hasnat sekä toimittajaMari Molkoselkä. Iltapäivällä verkostokoordinaattori Jukka Hakolan johtamassa työpajassa pohditaan somen asemaa epävirallisena oppimisympäristönä koulun arjessa.