Siida avoinna koko kesän

Inarin Saamelaismuseo Siida pitää Siidan lisäksi yllä Kolttien perinnetaloa Sevettijärvellä. Museoalueella pääsee tutustumaan rakennuksiin ja piipahtamaan perinnetalolla, joka on avoinna 1.7.-29.8. tiistaista lauantaihin kello 10-16. Perinnetalolle on vapaa pääsy. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto.

Ensi kevääseen asti Siida on kävijöille avoinna nykyisenlaisena. Sitten seuraa uuden Siidan kausi, kun remonttityöt käynnistyvät ja museoalue uudistuu ja laajenee.

Syyskuun loppuun asti Siidaan pääsee joka päivä kello 9-17 välisenä aikana, ja vierailla voi kaikissa näyttelyissä ja ulkomuseoalueella. Siida Shopissa pääsee tekemään ostoksia ja luontokeskuksen asiakaspalvelusta saa lupia, neuvoja ja matkailuinfoa.

Näyttelyt vaihtuvat

Vaihtuvia näyttelyitä avataan vaiheittain. Syyskuun lopulle asti on esillä konservoituja esineitä Saamelaismuseon kokoelmista näyttelyssä ”Saamelaista perintöä säilyttäen” sekä ”Teno” -valokuvanäyttely. Juhannuksen aikaan on vuorossa Pekka Sammallahden mustavalkoisia henkilökuvia esittelevän ”Albma olbmot – Oikeita ihmisiä” -näyttely, joka on nähtävillä Siidassa kevääseen 2021 asti.

Lounasta tarjoillaan ravintola Sarritissa arkisin kello 11-14 ja ruokaa voi ostaa myös mukaan. Kahvila on avoin 9-16 arkisin. Asiakaspaikkojen määrä on puolitettu ja terassi avoin sään salliessa.

 

Lappilainen