Torniossa avautuu uusi ravintola

Ravintolassa Olofissa Torniossa tullaan käyttämään puhtaita raaka-aineita. Kuva: Tommi Hynynen.

Hotelli Olof avasi Torniossa ovensa pankin vanhoihin tiloihin 2014. Kaupungin sydämessä sijaitseva Boutique hotelli on hurmannut tyylikkäillä huoneilla sekä ystävällisellä palvelulla. Ravintolatila tyhjeni yllättäen keväällä ja näin sai alkunsa idea perustaa hotellille oma ravintola.

– Halusimme rakentaa uudenlaisen konseptin Tornioon ja päätimme lähestyä Suomen huippu keittiömestareita, kertoo hotellin yrittäjä Olavi Kinnunen.

Aurora Estate vastasi haasteeseen

Loppujen lopuksi yhteistyöhön valittiin Aurora Estaten keittiömestari Sirly Schinmann. Olavi oli yöpynyt pienessä boutique hotellissa Ylläksellä 2019 ja ihastui konseptiin. Molemmilla hotelleilla oli samat arvot ja Aurora Estaten ruoka herkullista ja modernia.

Sirly aloitti uransa melkein 10 vuotta sitten Suomen ensimmäisestä MasterChef ohjelmasta ja hänen sekä Heidi Seikkulan Buotique hotelli on valittu Euroopan parhaaksi uudeksi Boutique hotelliksi 2018.

– Sirly Schinmann vetää ravintolaprojektin alusta loppuun ja jatkaa johtoryhmässä vielä seuraavan vuoden. Hänellä on tarkoitus vierailla jatkossa ravintolassa kerran kuukaudessa ja tehdä suorittava vuoro henkilökunnan kanssa. Näin voimme tarkastella reseptejä ja tehdä yhdessä tarvittavia muutoksia.

Satokauden herkkuja tarjolla                           

– Ravintola Olofiin tulee satokauden mukainen ruokalista. Haluamme käyttää mahdollisimman paljon paikallisia ja kotimaisia raaka-aineita. Aiomme tuoda listalle myös herkkuja maailmalta, jotta yllätyksellisyys olisi aina läsnä. Ravintola Olofiin rakennetaan myös lounge, jonne voit tulla nauttimaan viinejä ja drinkkejä, kertoo uudesta konseptista hotellin johtaja Hanna Viitavaara.

Ravintola Olof avaa ovensa näyttävästi 18. syyskuuta ja ravintola on auki 7 päivää viikosta kello 23 asti.

 

Lappilainen