Lapin luontokohteet vetävät väkeä

Juutuan varren reitti Inarissa.

Napapiirin retkeilyalueella Rovaniemellä vieraili viime vuonna yli 100 000 kävijää. Väkimäärä kertoo paljon siitä, miten luonnossa liikkuminen ja etenkin lähialuematkailu ovat kasvaneet. Napapiirin retkeilyalueen lisäksi Rovaniemen toinen suosittu lähiliikuntakohde, Auttiköngäs, viehättää yhä useampaa päiväretkeilijää. Siellä vilkkainta aikaa on kesä, mutta selvää kävijämäärän kasvua oli jo kevättalvella ja viime joulukuussa. Molemmilla alueilla etelälappilaiseen luontoon pääsee tutustumaan helposti lyhyillä reiteillä.

Kilpisjärvellä ja Inarin retkeilyalueella on vilkasta.

Inarin yksi suosituimmista käyntikohteista on Juutuan varren reitti Inarin kirkonkylällä, Jäniskosken ylittävine siltoineen. Kesällä UKK-puiston parkkialueilla on ollut tungosta tunturiin vaeltajista ja kultamaat kiinnostavat. Kilpisjärvellä ja Käsivarren erämaa-alueella kävijöitä oli viime vuonna myös entistä enemmän. Siellä Mallan luonnonpuiston reitillä kesän lisäksi syksyisin on suosittua kiivetä portaita tunturiin Saanan uudella reitillä.

 

 

  1. Kauneuspato Kemijoessa Auttissa .
  2.  Tankavaara
  3. Laanilan kultareitti

 

Teksti ja kuvat: Riitta Kemppainen-Koivisto.