Tiedettä arkeen Lapista

Tutkijat labrassa tutkimustyön äärellä. Kuva: Lapin amk

 

Näppärästi verkkolehdeksi rakennettu Lapin ammattikorkeakoulun Lumen blogi kertoo oppilaitoksessa tehdyistä tutkimuksista.

Talvella artikkeleita ja puheenvuoroja pyydettiin yhteisöllisyyden teemasta. Tuolloin rakentui kuva siitä, mitä yhteisöllisyys tarkoittaa ja voi tarkoittaa. Saatiin kokoon tekstejä eri työpaikoilta, asumiseen liittyen, yrittäjyydestä, somesta, kehittämistyöstä, nuorten hyvinvoinnista ja opetuksesta.

Huhtikuun artikkeleissa paneudutaan turvallisuuteen yhteiskunnassa, työssä ja elinkeinoissa. Artikkeleissa käsitellään tietoturvaa, hoitotyötä, matkailua, yrittäjyyttä ja teollista tuotantoa ja tuodaan esiin pohjoisen haasteet: pitkät etäisyydet, harva asutus ja palveluverkosto sekä äärevät ilmasto-olosuhteet.

Kuluva vuosi on tutkitun tiedon teemavuosi. Blogipohjalla toimiva Lumen-lehti avaa tien lappilaiseen tutkimukseen ilmestymällä kolme kertaa vuodessa, seuraava numero luettavissa lokakuussa. Blogiin pääset tästä: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/lumenlehti/

 

Riitta Kemppainen-Koivisto