Lapin lämpimin paikka koronan jälkeen?

Daniela Culley, Ounaspaviljongin ravintolapäällikkö. Kuva: lumios.fi

Viime vuonna tähän aikaan Ounaspaviljonki oli Ounasjoen tulvan vallassa. Nyt oli tilanne toinen, pitkät helteet tuovat kesäiset ihmiset vauvoista vaariin hiekkarannalle. Tämä on nimittäin odotettua aikaa. Pitkään ollaan eletty rajoitettua elämää ja on edelleen hyvä kuunnella sekä noudattaa suosituksia. Lappilaiset ovat noudattaneet rajoituksia esimerkillisesti, sanoo Infektioylilääkäri Markku Broas, paikallinen sankarimme. Lappilaiset rakastavat kesää niin paljon, ja tiesivät, että tekemällä oikein taataan hyvä kesä kaikille.

Suomen Tivoli ei tule tänä vuonna Rovaniemelle, joka harmittaa monia. Sen sijaan, paikalliset yritykset ovat tulleet näyttämään kuinka upea alue on ja kuinka siellä voi nauttia aivan eri tavalla.

Vilske Ounaspaviljongilla näinä päivinä antoi taas toivetta, että se uusi normaali koronan jälkeen on todennäköisesti jopa parempi kuin ennen. Paikalliset ovat löytäneet Ounasjoen kirkkaan puhtaat vedet vesiurheilun ja uimisen parissa. Ensimmäiset saapuivat nauttimaan jo aamulla kahdeksalta.

Luvassa on nyt Wakeboard -vesipuiston ja padel-kenttien aktiviteetit sekä ravintolapalveluita. Tapasimme Daniela Culleyn, joka nyt pyörittää innokkaasti Ounaspaviljonkia matkailulegenda Simon Bitonin kanssa.

– Ounaspaviljonki on niin olennainen osa Rovaniemeä ja se on täynnä potentiaalia. Tarkoituksemme on nyt hyödyntää tätä potentiaalia kaikkien iloksi. Meillä on niin paljon uusia kuvioita sovittuna ja työn alla, hevosen talutusratsastuksesta upeissa maisemissa, musiikki-iltoihin kelluvalla lavalla, ihanat pehmeät maistuvat jätskit, pian myös pehmikset. Lista on pitkä ja jännittävä, sanoo Daniela.

Kokemus matkailusta ja korkeatasoisten palveluiden tarjoamisesta on auttanut häntä hahmottamaan kuinka tärkeitä ovat asiakaskokemus ja laatu. Varsinkin tänä päivänä, ihmiset kaipaavat elämyksiä ja positiivisia hetkiä elämään. Se positiivisuus oli Ounaspaviljongilla heti havaittavissa, kuten kuvassa näkyvän nelivuotiaan Väinön ilmeestä huomaa.

Väinö (4 v) nauttimassa auringosta Ounaspaviljongilla uimisen jälkeen. Kuva: Peter Culley

– On ihana nähdä, kuinka tuotamme hymyt lasten kasvoille. Silloin kun lapset ovat onnellisia, aikuiset ovat myös. Panostamme asiakaspalveluun ja aidosti välittämme asiakkaista, ja lapset ovat niin avoimia, että heistä näkee heti kuinka iloitsevat, hymyilee Daniela.

Kuuma oli sää Ounaspaviljongilla ja ihmiset tyytyväisiä kesän alkamisesta. Ilo oli nähdä ja kuulla hyväntuulisia ihmisiä ympärillä.

Nousi yksi kysymys: onko tämä Lapin lämpimin paikka? Daniela kertoi, että monesti Ounaspaviljongilla on jopa kymmenen astetta lämpimämpää kuin Rovaniemen keskustassa, vaikka etäisyys on vain puolitoista kilometriä. Koska tämä ilmiö on toistunut niin monesti, hän kysyi ELY-keskukselta mistä moinen voisi johtua. Vastaus oli, että siinä voisi olla ihan oma mikroilmasto ympäröimän veden ansiosta, joka on myös syy miksi alue on joskus paljon kylmempi talvella.

Yhteistyö Ounaspaviljongin alueen innokkaiden yrittäjien kesken on tiivistä ja yhdessä mietitään alueen kehittämistä perustuen siihen mitä paikalliset tahtovat.

Tulkoon hyvä kesä!