12.6.2025
Neljäs vuosi on edessä idyllisessä kaupungin keskustan kupeessa sijaitsevassa saaressa, Kotisaaressa.
Siellä toimivassa Savuraflassa on luvassa kesään sopivia savuisia makuja ja tukkilaisajan tunnelmaa, barbeque-annoksia ja rentoa kesätunnelmaa.
Uittohistoriaa tulviva pieni saari toimii keskuspaikkana makoisilla kesäillan herkutteluille. Kotisaari toimi aikoinaan tukkilaisten tukikohtana ja sen perinteikkäässä venevajassa nautitaan illallinen. Perille pääsee jokivenekyydillä.
Tarjolla on valmiiksi suunniteltu menu, joka sisältää mehukkaita lihoja, maistuvia lisukkeita ja käsintehtyjä kastikkeita. Saatavilla on myös vegaaninen vaihtoehto.
– Tarjolla on suussa sulavia lihoja, kuten naudan briskettiä ja savustettua porsaankylkeä. Lisukkeina nautitaan muun muassa mac & cheesea, hiillosperunoita ruskeavoivaahdolla sekä savustettua papu-lihapataa. Myös jälkiruoka jatkaa makujen linjaa: kahvin kylkeen tarjoillaan esimerkiksi kardemummapannukakkua vaahterasiirapilla ja karamellisoidulla pekonilla.
– Uutena erikoisuutena tarjoamme savustettua poron saparoa, kertoo Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö TeroMäntykangas.
Savurafla Kotisaaren kesän 2025 kattaukset:
13.6.–3.8. torstaisin klo 16.30 ja perjantaisin ja lauantaisin klo 16.30 ja 19.00.
4.8.–30.8. torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 16.30.
Pöytävaraus on pakollinen. Varaukset tehdään verkkosivujen kautta: https://www.laplandhotels.com/fi/ravintolat/savurafla
Riitta Kemppainen-Koivisto