Nepal koskimelojan silmin

Enontekiön Hetassa Tunturi-Lapin luontokeskuksessa työskennellyt kansallispuisto-opas, Lapland Ranger Jani Isokangas tietää, millaista on, kun värikkäässä Kathmandussa otetaan miehestä mittaa.

Himalajavuoriston huippuja kohti mentäessä on mies ehtinyt kokea monenlaista menoa. Isokankaan tekemä melontareissu jokiretkellä kesti 10 päivää. Blogissaan hän kertoo, millaista oli majoittua hiekkarannoilla, viidakon ympäröimänä todella kaukana kylistä ja autoteistä. Melontaretki jatkui Keski-Aasiaan, jonka hurjan Karnalijoen koskista jäi miehelle adrenaliinin makuinen muisto ja uusia hyviä ystävyyssuhteita.

Erä- ja kansallispuisto-opas Isokangas on työskennellyt Lapin tunturialueella vuodesta 2008 alkaen. Työhistoriaan lukeutuu pienempiä ja suurempia tapahtumajärjestämiseen liittyviä töitä sekä ryhmien johtamista erämaaolosuhteissa niin kesällä kuin talvella. Miehen matkoista lisää ja videoita nähtävillä os: http://laplandranger.com/

 

kuva: Tunturi-Lapin luontokeskus