Kesätyöt ja työidentiteetti

Heidi Alariesto luotsaa nuoria kesätöihin onnistuneen 300 euron kesäsetelin myötä.

Riitta Kemppainen-Koivisto

Heidi Alariesto on yrittäjä, joka työllistää lisäksi opettajan, talonmiehen ja maalarin.  Alariesto on porukkansa kanssa työllistänyt nuoria Rovaniemellä onnistuneesti jo toista kesää.

Kesätyön haku, saanti, työnantajan ja itse nuoren kohtaaminen on tehty mahdollisimman joustavaksi. Tärkeintä ei ole palkka, vaan päästä mukaan työyhteisöön ja kasvattamaan osaamista toimia yhdessä.  Kesätyö on avain tuleviin töihin, joita voi onnistuneen kesätyön jälkeen löytyä syksyksi ja koulun talvella olevien lomien ajaksi.  Alariesto puhuu suhteiden, cv:n, itsevarmuuden ja ammatillisen osaamisen puolesta. Viime kesänä nuoret mopopojat kasvoivat 15 cm pituutta kun kävivät kesätöissä.

– Se ylpeys siitä, kun tuotiin verokortti, kun oltiin oltu hommissa, on ilo nähdä. Oma rahan tienaaminen on tärkeää.

– Vaikka joskus kesätyöntekijästä tuntuu olevan enemmän työtä kuin apua, on kesätyöntekijän ottaminen yhteiskunnallinen kasvatusteko. Jokaisella on siivoamattomia arkistoja, pesemättömiä ikkunoita, pihatöitä, nettisivujen tai asiakasrekisterin päivittämistä. Annetaan nuorille mahdollisuus aloittaa työelämä, houkuttelee Sijaishaltijan Heidi Alariesto.

Torstai-blogi löytyy Lapin yrittäjien sivuilta.

http://www.yrittajat.fi/lapin-yrittajat/a/blogit/torstai-blogi/kesatyot-ja-tyoidentiteetti