Taito Lapin muutosten vuosi

Birgitan juhlaa vietetään Taito edelleen viikoittain. Lapissa 17.6. ja Birgitta itse lupaa kaffet kaikille tarjota! Kuva: Päivi Kuvaja

Taito Lapin suojissa on valmistunut matto jos toinenkin, puhumattakaan lukemattomista muista käsitöistä. Käsityökoulu Peukku sekä Rovaniemen ja Pellon käsityökeskukset ovat tarjonneet jo vuosia neuvontaa ja opetusta kädentaitoihin.

Valtakadulla syksyllä 2016 avattavan hostelin alakerrassa sijaitsevan myymälän ja kutomon tiloissa on käynnissä täydellinen myllerrys. Hostelin remontoinnin yhteydessä uudistetaan myymälän ja kutomon ilme sekä sisustus. Uusien tilojen suunnittelutyö on toteutettu yhteistyössä Lapin yliopiston Arctic Design Shop Lapin Lyyli Oy:n kanssa ja avajaisia juhlitaan syksyllä.

– Sisään voi poiketa vaikka vain katselemaan maton kutomista, kertoo toiminnanjohtaja Birgitta Sassi.

Matto matkamuistoksi

Kansainväliset vieraat ovat entistä tutumpi näky Taito Lapin kangaspuiden takana. Viime vuonna kutomossa kävi kutomassa kangaspuilla 24 eri kansallisuuden edustajaa.

– Räsymaton, ja vieläpä itse tehdyn räsymaton menekki matkamuistona on jossain määrin yllättänyt, kertoo Sassi.

Birgitan päivä 17.6.2016

Viimeiset 33 vuotta Birgitta Sassi on luotsannut Taito Lappia eteenpäin ja edessä on siirtyminen eläkkeelle 1.9.2016. Menneitä ja tulevia vuosia juhlitaan Taito Lapin toiminnasta kertovalla valokuvanäyttelyllä sekä Birgitan päivillä.

Taito Lappi kutsuu avoimella kutsulla entiset ja nykyiset peukkulaiset, yhteistyökumppanit ja Birgitan ystävät perjantaina 17.6.2016 Alaruokasen talolle klo 13–16 juhlistamaan pitkäaikaista toiminnanjohtajaansa.

– Niin ne kertoivat, että juhlat olisivat tulossa ja syytä olisi olla itsekin paikalla. Olisihan se ihanaa nähdä vuosien varrella tavattuja käsityön ystäviä, jatkaa hymyilevä Sassi.

Satoja peukkulaisia, kesäkurssilaisia ja kutojia on käynyt Taito Lapissa ja käy edelleen viikoittain.