Nimen takana Paula Kettunen

Ihmissuhteet ovat Paulalle tärkeitä

Rovaniemeläinen Paula Sinikka Kettunen näki päivävalon Kemijärvellä. Rovaniemellä nainen on vaikuttanut vuodesta 2008 lähtien. Kymmenisen vuotta hänen elämästä vierähti Oulussa.

– Nimeni antamisesta en tiedä, eivätkä vanhemmat sisaruksetkaan muista, että siinä olisi ollut mitään erikoista. Todennäköisesti olin jo pienenä Paulan näköinen. Voi myös olla, että 1960-luvulla suosiossa olleella Pauligin Paula-tytöllä on osuus asiaan.

Elämän varsiteillä Paula on saanut lukuisia lempinimiä, niitä ovat olleet muun muassa Paukku, Pape, Poola ja Pula. Lapsuudestaan Paula ei muista ainuttakaan kaimaa.

– Hyvä puoli on se, että Paula-nimisiä on muissakin maissa, joten ulkomaalaisten on helppoa se muistaa ja ääntää, matkusteleva nainen kertoo.

Paula on yhteiskuntatieteiden maisteri, sosionomi ja sosiaaliohjaaja. Hän työskentelee Rovaniemen kaupungilla aikuissosiaalityössä. Perheeseen kuuluvat täysi-ikäinen tytär, hänen koiransa, sisarukseni ja heidän lapsensa.

– Elämässä on tärkeää huolehtia omasta ja läheisten hyvinvoinnista, sekä pitää huolta läheisistä ihmissuhteista. On tärkeää olla toisia ihmisiä arvostava ihminen, Paula jatkaa.

Ennen valmistumistaan yliopistolta vuonna 2013, opiskelut haukkasivat suuren siivun Paulan vapaa-ajasta. Harrastukset ovat edelleenkin hieman hukassa, kun ei vielä oikein tiedä, mitä vapaalla tekisi. Luonnossa liikkuminen ja lukeminen ovat naiselle mieluista puuhaa. Aiemmin Paula oli useita vuosia aktiivinen ja ahkera harrastajateatterilainen Kemijärvellä.

– Kaimoistani arvostan nuoren sukupolven musiikintekijöistä multilahjakkuus Paula Vesalaa. Hän on rohkeasti uskaltanut toteuttaa itseään, niin musiikintekijänä kuin myös esiintyjänä. Tykkään kovasti Vesalan uusimpien kappaleiden sanoituksista.

– Toivotan kaikille Lappilaisen lukijoille hyvää kesää ja iloista mieltä kesäloman jälkeenkin.

Nimipäivänään 22.6. Paula käy tyttärensä kanssa juomassa pullakahvit.

Kuva: Paulan kotialbumi