Elokuvia taivasalla Ylläksellä

Kino Ylläs - Elokuvia taivasalla 1.-4.9.2016 Kolarin Äkäslompolossa. Kuva: Kino Ylläs

Iltojen pimentyessä Ylläksellä katsotaan jälleen elokuvia taivasalla, kun yhdestoista Kino Ylläs -tapahtuma alkaa torstaiaamuna koululaisnäytöksillä Luontokeskus Kellokkaassa. Elokuvat jatkuvat sunnuntain ja maanantain välisen yön kauhuelokuvaan ulkoilmateatteri Ihmisen Ringissä.

Ohjelmistossa on mm. kahden kotimaisen uutuuselokuvan ennakkonäytökset.  Saara Cantellin Tulen Morsian ja Taavi Vartian Rölli sekä kaikkien aikojen salaisuus, nähdään jo ennen kotimaisia ensi-iltojaan.  Juho Kuosmasen Cannes-voittaja Hymyilevä mies puolestaan nähdään juuri ensi-iltapäivänään.

Tuoreista dokumenttielokuvista Ylläksellä nähdään Katja Gauriloffin Kuun metsän Kaisa, joka kertoo hänen isoisoäidistään, kolttasaamelaisesta tarinankertojasta ja tietäjälegendasta.  Kanadalaisen Christy Garlandin elokuva Cheer Up kertoo rovaniemeläisten teinityttöjen cheerleader joukkueesta. Ari Matikaisen kiitetty dokumentti Sota ja mielenrauha on kaunis tutkielma sotien vaikutuksesta suomalaisten mieliin. Lauantain näytöksessä on mukana myös ohjaaja.

Kino Ylläs tarjoaa lisäksi useita tuoreita menestyselokuvia, kuten Pedro Almodovarin Julieta ja Kate Winsletin tähdittämä Dessmaker, lasten elokuvia, toimintaa sekä jännitystä. Esityspaikkoina toimivat Luontokeskus Kellokas ja Ylläksen Ihmisen Rinki.

Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla tapahtuma on 1.-4.9.2016 Kolarin Äkäslompolossa. Tapahtuman järjestää Elokuvakerho Napapiirin Sankarit ry. Koko ohjelma ja lisätiedot löytyvät osoitteesta kinoyllas.net sekä tapahtuman facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/kinoyllas