A-kiltatoiminta auttaa toipumaan

Pohjois-Lapin A-kilta ry kokoontui edellisen kerran kesällä elämysmatkalla Muonionjoella. Kuva: Matti Moilanen

Pohjois-Suomen A-killat kokoontuvat neljä kertaa vuodessa yhteisiin tapaamisiin. Viimeksi väkeä oli koolla Pajakosken leirikeskuksessa Ivalossa syyskuun alussa.

Aluetapaamiset ovat tärkeitä tilaisuuksia A-killoille ja A-kiltalaisille. Siellä päihdetoipujat ja heidän läheisensä voivat tukea toisiaan, yhdistykset jakaa hyviä toimintamuotojaan ja käytäntöjään keskenään. Tapaamiset edistävät A-kiltalaista toipumiskulttuuria, jonka lähtökohtana ovat vertaisuus, vertaistuki ja yhteinen, päihteetön toiminta.

A-kiltalaiset kokevat, että luonto auttaa päihdetoipujaa, sillä luonnossa löytyy tekemistä – ja päihdetoipuja tarvitsee uutta tekemistä juomisen tilalle.

Ivalossa koolla myös kiltatoiminnan johtohenkilöitä

Ivalon aluetapaamisessa oli paikalla A-Kiltojen Liitto ry:n johtoryhmästä hallituksen puheenjohtaja Hannu Silvennoinen Tampereelta, hallituksen varapuheenjohtaja Matti Moilanen Suomussalmelta ja toiminnanjohtaja Ville Liimatainen Tampereelta.

Lapissa toimii viisi A-kiltaa: Pohjois-Lapin A-kilta Ivalossa, Koillis-Lapin A-kilta Kemijärvellä, Keski-Lapin A-kilta Rovaniemellä sekä Tornion A-kilta ja Kemin A-kilta.  Yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://a-kiltojenliitto.fi/aluetoiminta/pohjois-suomi/