Veitikoita tavattavissa Ihmisen ringissä

Esitykset Ihmisen ringissä osoitteessa Tunturintie 56 Äkäslompolossa 22.-25.9. klo 19.00. Kuva: Pasi Hakkio

Ylläksellä ruska-aikana liikkuvat pääsevät lappilaisista teatterielämyksistä, kun Pohjois-Suomen oma komediateatteri Lentävän Poron Teatteri tuo Veikko Huovisen romaaniin pohjautuvan esityksensä Äkäslompolon ulkoilmanäyttämö Ihmisen Rinkiin.

-Veikko Huovinen on suomalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden kulmakiviä, eikä tämäkään teos jätä ketään kylmäksi. Romaani ja näytelmä kertovat Adolf Hitlerin elämästä, jota on käsitelty paljon populaarikulttuurissa niin musikaalikomediana, satiirina kuin vakavampinakin tarinoina, mutta Huovisen kaltaisen suuren humoristin lämmin ote naurattaa ja pistää edelleen vähän miettimään, kertoo näytelmän ohjaaja ja Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jonne Suopajärvi.

Vuodesta 2010 toiminut Lentävän Poron Teatteri marssittaa näyttämölle Hitlerit, Goebbelsit, Stalinit, Eva Braunit ja muut veitikat, eikä itse Veikko Huovinenkaan jää taka-alalle.