Maatilan emäntä Ylitorniolta matkalla missiksi

Miia Kvist ottaa osaa 15.10. järjestettävään Miss Rovaniemi kilpailuun. Kuva: Miia Kvist

Rovaniemellä syntynyt ja täällä melkein koko ikänsä asunut 25-vuotias Miia Kvist on kokenut televisio- ja kisailukasvo pohjoisesta.

-Rovaniemi on edelleen rakas ja tärkeä kaupunki, jossa hoidan pankkiasiani ja käyn kampaajalla. Nyt asun Ylitornion kuntaan kuuluvassa Kapustan kylässä, 80 kilometrin päässä Rovaniemeltä.

Miia oli miehensä kanssa kolme vuotta sitten Yle2 Satuhäät ohjelmassa. Kokemusta on myös parista kilpailusta ja hän oli mukana Napapiirin Sankarit elokuvan kuvauksissa. Viime vuonna oli vuorossa tavoitella Miss Hts titteliä Oulussa, mutta kisa ei poikinut voittoa.

-Päätin uudemman kerran kokeilla onnea, ja minut valittiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ja yleisön suosikiksi helmikuussa Metal Angel kilpailussa Rovaniemellä.

Missikisailu tuo uutta elämään

Metal Angel antoi varmuutta ja vauhdittaa Miiaa nyt kohti Miss Rovaniemi 2016 kilpailua.

-Kauan pähkäilin, haenko mukaan, mutta päätin, että jos kolmas kerta toden sanoisi, olisin sitten kiitollinen saavutuksista ja ennen kaikkea rikkaasta kokemuksesta.

Miia odottaa tulevasta kisasta kokemusta, rohkeutta sekä itsevarmuutta. Jos onni käy, voi titteli tuoda uusia tuulia ja menestyksiä sekä vaikuttaa myös mahdolliseen työllistymiseen.

-Minua kiinnostaa erittäin paljon Rovaniemen asiat ja on suuri halu vaikuttaa tavalla tai toisella Rovaniemen puoleen mahdollisen tittelin myötä. Motivaatiosta ei ole pulaa ja olen avoimin mielin uusille haasteille.

Kaupungista maitotilalle

-Se, että asun Ylitornion Kapustassa ei ole yksiselitteinen asia. Miksi ikänsä kaupungissa asunut muuttaa maatilalle Valion maitotilalle?

Syy muuttoon oli Miialla se, että hän löysi miehensä 5 vuotta sitten. Nyt pariskunta jatkaa puoleksi miehen isän kanssa maitotilaa. Perheellä on 5,5- vuotias tytär ja bischon frise.

-Olen myös maatilan emäntä, monitoiminainen, joka pystyy todella erilaisiin töihin. Uskon, että maatilan emännyys on vahvuus myös kilpailussa, koska mahdolliset työkeikatkin voivat olla todella erilaisia.

Miss Rovaniemi valitaan 15. lokakuuta.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto