Räväkkä Christa valmiina Lapin mannekiiniksi

Tuore Miss Rovaniemi lupaa olla arvonsa veroinen Rovaniemen lähettiläs, positiivisen energian välittäjä. Kuva: Essi Koski

Miss Rovaniemeä valittaessa mallitoimiston esiraati valitsi ehdokkaista neljä osallistujaa loppusuoralle. Katselmuksessa voittajaksi selviytyi Christa Huuskonen viime viikolla. Finalistit pääsivät mielikuvaharjoittelemaan tilannetta, että olisivat mukana kelkkamessuilla Lappilainen lehden edustajana. Tehtävänä olisi kutsua messukävijöitä osastolle. Tätä Lappilaisen ja Kelekkalehden yhdistelmää Christa oli valmis esittelemään kelkkamessuilla näin:

– Olisin pirteä ilme kasvoilla ja tervehtisin, ja jos ständi olisi oven ulko-oven lähellä, niin toivottaisin tulijat tervetulleeksi ja kysyisin, miten menee ja löytyykö lehti jo. Jos ei, niin pyytäisiin vilkaisemaan Lappilaisen omaa osastoa. Lehti olisi minulla kädessä ja antaisin sen siinä, ja heti sisääntulorepliikit kehiin. Oon sellainen, että katsoisin ensin, mikä on fiilis, ja kysyisin, miltä on messut näyttäytynyt, ota täältä lisää lukemista ja katsottavaa.

Reippaan oloinen Christa tulee helposti kaikkien ihmisten kanssa toimeen.

– Viime viikolla töissä kehityskeskusteluissa tuli esiin, että olen hyvä ongelman ratkaisussa, osaan ottaa erilaiset ihmiset huomioon ja nähdä, miten eri ihmisten kanssa voi toimia, näen toisten asenteen. Kehittymistä kaipaan eniten varmaan eri kielillä puhumisessa, vaikka teen työtä turistien kanssa ja puhun hyvin englantia.

Miksi olet hyvä Miss Rovaniemi, Christa?

– Arvasin, että kysyt tätä!  Olen muuttanut pari vuotta sitten Rovaniemelle ja saanut niin paljon energiaa ja hyväntuulisuutta täällä, että haluaisin lähettää tätä positiivista energiaa eteenpäin. Kaksi viimeistä Miss Rovaniemeä ovat olleet perinteisiä, mutta minä olen vähän erilainen.  Rovaniemi voi nyt näyttää, että tällainen erilainen tyyppi on hyvä tyyppi. Voisi olla aika päästää klassisesta missi-tyylistä eroon. Minusta saa hyvän positiivisen energian lähettilään.

Tapahtumaa  organisoi pohjoisessa Matine ja Sonja Karhulahti,  Kate Suopajärvi ja tiaransa eteenpäin luovuttanut Liisa Reinola.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen ja Kelkkalehden maksutta täältä