Hiihtolomalla Pilkkeeseen

Pilke tarjoaa elämyksen kaiken ikäisille. Uudistettu näyttely perehdyttää katsojat ilmastonmuutokseen.

 

Tiedekeskuksen uusittu näyttely esittelee metsien kestävää käyttöä ja ajankohtaisia metsäteemoja. Perusnäyttelyä on päivitetty biotalousaiheisilla näyttelykohteilla, joka sopii hyvin kaikkien talvilomalaisten käyntikohteeksi.

 

Pilkkeessä voi pelin kautta rakentaa omia yllättäviä uutisia omasta metsäsuhteesta. 

 

 

Ilmastonmuutos tutuksi

Kohteissa voi esimerkiksi syventyä kaikkia koskettaviin biotalouteen ja ilmastonmuutokseen.

Laskeudu portaat alas tiedekeskukseen ja anna Megatrendit-kohteen johdattaa sinut uuteen tietoon ja oppia, miten maapallon väkiluku kasvaa, elämä kaupungistuu ja digitalisoituu.

Puuta sen olla pitää

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on puuta käytetty enemmän kuin milloinkaan aiemmin. Puusta osataan jo tehdä kaikkea, mitä aiemmin valmistettiin öljystä. Se on tehdas -kohteessa zoomataan puun eri osiin, ja sitten sisään yhä pienempiin rakenteisiin ja tutkitaan mitä niistä saadaan aikaan.

Jätettä ei ole -kohteessa kierretään kampea ja seurataan aineen kiertoa. Mukana on tietoa niin luonnonkierrosta kuin teollisuuden sivuvirroista. Tulevaisuudessa voimme lajitella, kierrättää ja hyödyntää uusiutuvat materiaalit niin tarkasti, ettei jätettä enää ole.

Pilkkeeseen pääsee tutustumaan koululaisten talvilomaviikoilla 8-10 myös maanantaisin: 17.2., 24.2. ja 2.3. klo 9 – 16. Tarkemmat aukioloajat os. https://www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/

 

Teksti ja kuvat: Iitu Määttä