Rovaniemelle tilat startup yrityksille

Marko Alamartimo on luomassa kansainväliseen kasvuun tähtääville yrityksille isoa tilakokonaisuutta Rovaniemelle. Kuva: Pia Jokela

Kun tavoitteena on saada Lappiin yli 100 kansainvälisesti kasvavaa startup -yritystä vuoteen 2021 mennessä, tarvitaan rahaa ja yhteisöllisiä toimitiloja.

Sijoitusrahaston perustaminen ja tilojen hankinta käynnistyvät tämän kevään aikana. Sijoitusrahastosta saatava tuki tulee auttamaan etenkin Lapin yliopistossa opiskelevia muotoilijoita ja Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelevia peli- ja tekniikan alan opiskelijoita. Rahastosta voidaan tukea myös pohjoisen elintarvikkeiden vientiä, opetusta ja koulutusta. Uusi mahdollisuus kansainvälistymiseen tulee varmasti houkuttelemaan alueelle myös ulkomaisia opiskelijoita.

1500-2000 neliötä toimitilaa

Toiminta käynnistyy 1500–2000 neliön tilakokonaisuudessa. Rahoitusta sijoitusrahastosta voivat hakea yritysideat, jotka esitellään asiantuntijatiimille ja tulevat hyväksytyksi.

– Viime vuonna Rovaniemelle syntyi yli kymmenen uutta startup- yritystä, joista useampi on onnistunut saamaan myös sijoittajia mukaan toimintaansa. Yrityspuolella on nyt erittäin positiivinen vire ja meillä on täällä Lapissa erittäin paljon osaamista, jonka pohjalle on mahdollista perustaa kansainväliseen kasvuun tähtääviä startup-yrityksiä, sanoo Marko Alamartimo Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

Lappi saa oman Kasvun Savotan

Tänä keväänä käynnistyvä Kasvun Savotta on Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteisohjelma Lapin muiden alueellisten kehittämisyhtiöiden kanssa. Sen tavoitteena on löytää paikalliset startupit tai jo alkuvaiheen ohittaneet yritykset, joilla on paitsi potentiaalia myös aitoa savottasisua saada asioita aikaan.

– Valmennus antaa riittävät tiedot, taidot ja konkreettiset tavoitteisiin ohjaavat työkalut. Savottaan osallistuville ei jaeta joutavaa yleistietoa, vaan kaikki valmennus on räätälöity juuri heitä varten, kertoo Alamartimo.

Savotta käynnistyy Lapin alueen kiertävällä tapahtumapäiväsarjalla maaliskuun puolivälissä. Savottapäivien aikana “parkataan” esille jokaisen yrityksen kasvusuunnitelma, tavoitteet ja valmennustarpeet. Lisätietoa: www.kasvunsavotta.fi
Marko Alamartimo, Rovaniemen Kehitys Oy, [email protected] Puh. +358 40 158 110

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä