Sisustuspalvelua vaaleanpunaisessa talossa

Vaaleanpunaisen talon kahvila huokuu vanhaa henkeä ja houkuttelee sisustuksellaan ideoimaan omaankin kotiin piristystä.

Marjaleena Pikkarainen on toiminut yi 25 vuotta yrittäjänä. Rakkaus kaikkeen kauniiseen ja kotoiseen sai naisen kahdeksan vuotta sitten keskittymään sisustusliikkeen ylläpitoon. Nyt Sisustus&Cafe toimii vaaleanpunaisessa talossa Poromiehentiellä Rovaniemellä.

Liikkeen ja kahvilan lisäksi Marjaleena tarjoaa sisustussuunnittelua asiakkaille. Idyllinen entinen suojeltu rautatieläisten talo on remontin myötä päässyt uuteen vaiheeseen. Talon uumenista kuoriutui taitavissa käsissä lämminhenkinen sisustusliike, jossa tuotteet ovat näyttävästi esillä ja kahvipannu porisee kotoisasti.

Kahvila henkii historiaa

Sisustus&Cafen tuoreet pullat ja kahvi luovat kiireetöntä tunnelmaa Poromiehentiellä.

Kodinomaisuutta liikkeessä on kaikkialla. Hellyttävän mökkimäinen keittiönurkkaus vanhanajan helloineen toimii nyt kahvilana, josta ikkunat avautuvat suoraan Poromiehentien vilinään. Tällaisessa kulmauksessa kynttilän loisteessa sielu lepää kahvikupillisen ja voisilmäpullan kera. Herkkuja ei nautita mistä tahansa pahvimukista, vaan talon henkeen kunnon mukeista, sillä sisustus ja kattaus ovat puoli ruokaa, sen Marjaleena tietää.

Kaunis hirsirakennus on suojeltava rakennus, ja nyt tuntuu, että talo elää hyvää elämää. Talon historia on monelle kaupunkilaiselle tuttu ja Marjaleenalle tärkeä asia. Rakennuksen vaiheista kerrotaan keittiön seinätaulussa ja moni asiakas on tuonut tullessaan tarinoita talosta, jossa on asuttu, tehty taidetta ja esitetty nukketeatteria.

Marjaleena on taidolla tuonut esiin talon jokaisen alakerran huoneen nurkan ja tilan. Vanhaan komeroon kun kurkistaa, näkee alkuperäistä seinää entisajan kunnossa.

– Täällä piipahti viikko sitten talon entinen asukas, perhe oli asunut täällä ennen sotaa, navetta oli ollut talon toisella puolella, sauna piharakennuksessa. Toivottavasti näitä saa jatkossakin kuulla ja entiset toimijat tuovat lisää tarinoita. Niistä syntyy talon henki, toivoo Marjaleena.

Tyynyjä, verhoja, sisustusesineitä  

Sisustamiseen kun oivaltaa jonkin jujun, niin saa uutta ilmettä. Miksi heteka ei tosiaan voisi olla seinällä koristeena, ja siinä koristeita.

Kaunis, monipuolinen, hyvän palvelun sisustuskauppa. Näillä sanoilla kuvaa eräs liikkeessä vieraillut Sisustuspalvelun facebook-sivulla.

Sisustustuotteiden valikoima on laaja. Löytyy mattoja, tyynynpäällisiä, sisustuskankaita, kynttilöitä, koriste-esineitä ja käyttöesineitä. Uusimpia tuotteita ovat nikkelivapaat rannekellot ja korut.

Sisustuspalvelua Marjaleena tekee yhteistyössä Veken Kalusteen kanssa.

Mikä on tämän kevään trendi huonekaluissa, Tuomas Joensuu?

– Kevään trendeissä suositaan erityisesti kevyen näköisiä ja siroja huonekaluja. Sohvissa on paljon valoisia värejä, kuten vaaleanharmaata ja vaaleaa beigeä. Väriä koteihin tuodaan maltillisilla pastellinsävyillä, jolloin kodista saadaan kodikas ja lämminhenkinen. Tavanomaisten valkoisten huonekalujen rinnalle on tullut nyt myös tammisävyjä ja vaaleaa puuta, jotka nekin ovat nosteessa.

Mitä sisustustrendejä asiakkaitten silmää miellyttää?

– Pastellivärit, roosa ja vihreän eri sävyt kiinnostavat nyt sisustuksessa ja kukkakuosia on tulossa paljon. Kun käyn asiakkaan kodissa, näen heti, mikä tyyli siellä vallitsee ja sen mukaisesti alamme suunnitella uutta ilmettä kotiin, kertoo Marjaleena sisustuspalvelustaan.

Talo avautuu kesällä myös pihalle

Marjaleenan mielessä on jo kevät ja kesä. Talon toinen puoli avautuu isolle pihalle, jossa sielun silmin voi jo nähdä pöytäryhmiä, kun kahvila laajenee kesää kohden myös nurmikolle. Pihaa piisaa kylliksi myös erilaisille tapahtumille ja juhlille. Sinne mahtuisi pitämään kesäisiä konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia, lasten tapahtumia ja vaikka taidetyöpajoja.

Nyt talossa pidetään iltaisin tapahtumia yhdessä eri yhdistysten kanssa.

– Iltaisinkin mielenkiinnon kohteena on sisustus, ja täältä etsitään vinkkejä, ideoita ja myös lahjaideoita.

Juhlaa on luvassa lauantaina 25.3., jolloin talossa tarjotaan kahvit ja pullat ja pihalla tarjotaan soppatykistä hernerokkaa. Sisustus&Cafe on silloin auki kello 10-15.

Teksti ja kuvat: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilaisen digilehti maksutta täältä