Onnellisesti saaressa

Hotel Vartiosaareen matkataan pitkin riippusiltaa.

Hotel Vartiosaari on uusiutunut monelle Onnellisten saarena tutuksi tullut majoituskokonaisuus Rovaniemellä.

Kota Ravintolaan mahtuu 50 henkeä nauttimaan yhdessäolosta ja aidon tulen tunnelmasta.

Onnelliseksi sinne matkaavan olon tekee, kun pääsee kävelemään saareen riippusillan yli ja ihailemaan Kemijokilaakson luonnonkauniita maisemia. Matkaa kaupunkiin on vain vajaa 10 kilometriä. Hotellissa on 11 huonetta ja keskuksena toimii Kota Ravintola, jossa tarjoillaan aamiaiset ja ruokailut.

Majoitustilat ja koko hotellipaketti uudistuivat viime vuonna kalusteita ja tekstiilejä myöten. Jokaisesta huoneesta avautuu nyt jokinäkymät ja kaikkiin huoneisiin on oma sisäänkäynti. Sauna löytyy osasta huoneita, mutta saaressa on myös hotellisauna ja perinteinen rantasauna.

Jo vuodesta 1712

Uudistuneita huoneita Vartiosaaressa on 11.

Pienen Vartiosaaren historiaa on tallennettu jo vuodesta 1712 alkaen. Tuolloin siellä vartioitiin idästä tulleita ryöstäjiä vastaan, poltettiin totovalkeita ja pidettiin puolustusasemaa. Saari tunnetaan myös Ainola- nimellä, entisen apteekkari Castrénin vaimon mukaan.

– Tuolta ajalta on peräisin huvimaja, joka toimii nyt hotellin vastaanottona, kertoo myyntipäällikkö Eveliina Korhonen Hotel Vartiosaaresta.

Majoitustoimintaa on ollut 1980-luvulta alkaen. Nyt alueella toimii tilausravintola 50 hengelle ja kokoustamaan päärakennuksen kokoustilaan mahtuu 30 henkeä.

– Tämän kesän ja syksyn uutena ohjelmana on kellunta Kemijoessa! Kun päälle puetaan kelluntapuvut ja annetaan virran viedä, unohtuu arkihuolet. Ryhmähenkeä saa nostettua leikkimielisellä vesipallokisalla. Ohjelma voidaan toteuttaa jäätilanteesta riippuen, toukokuulta aina marraskuulle asti. Upeaa jokea hyödynnetään myös mm. jokiveneristeilyillä ja kalastusohjelmissa.

Testi: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Hotel Vartiosaari

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä