Tärkeintä on olla häpeämättä minä

Olennaiset teatteriryhmään kuuluvat Katri Blomqvist, Mia Johansen, Jenni Maansaari, Mari Koivisto, Kaisa Muotka, Katja Muotka, Outi Ruotsala, Heli Ylitalo, Kyllikki Hangasvaara, Pirkko Jauhojärvi, Marja-Leena Magga, Vuokko Kyllönen, Pirkko Palosaari, Elina Alatörmänen, Miia Moilanen ja Sara Sofia Koivisto.  Kuva: Pirjo Junttila-Vitikka.

Olennaiset on kolmentoista kittiläläisen, kahden muoniolaisen ja yhden sodankyläläisen naisen muodostama teatteriryhmä.

Olennaisten Elämää ja eron etikkaa on runoista, musiikista ja ryhmän omista naiseuden kokemuksista rakennettu esitys, joka sisältää tarinoita eri-ikäisten ja eri elämänvaiheita elävien naisten elämästä. Haparoivasta nuoruudesta, ahdistavasta arkisirkuksesta, äitiydestä, lapsettomuudesta, rakkauden huumasta ja eron tuskasta. Jatkuvasta vyötärön metsästyksestä.

Ryhmän ohjaajana toimii kittiläläislähtöinen, nykyisin Rovaniemellä vaikuttava Pirjo Junttila-Vitikka.

Esitykset nähdään Rovaniemellä Wiljamissa 15.4. kello 18.30 ja Sodankylässä Kitisenrannan koululla 27.4. kello 18.30. Bonuksena esitysten jälkeen nähdään Pasi Räikkösen monologi Hellyyellä Hilleville klo 19.45. Vanhan miehen mietteitä naisesta ja elämästä, kaikella vakavuuella, pilke silmäkulmassa.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä