Sodankylän tulevaisuus luodaan yhdessä

Ilmakuva Sodankylän iltavalon tunnelmista. Nyt kuntalaiset ja matkailijat pääsevät vaikuttamaan siihen, millaisilla mielikuvilla kuntaa kehitetään lähivuosina. Kuva: Sodankylä

Sodankylän kunta on aloittanut pidemmän aikavälin suunnitelman eli kuntastrategian laatimisen, jossa on aineksia uusia kuntaa vuoteen 2025 asti.  Laaja kuntalaiskysely ulottuu myös ulkopaikkakuntalaisten mielikuvien keräämiseen kunnan toiminnasta.

Laajasti vaikuttajia mukana

Helmikuussa on kerätty ideoita ja tietoa Sodankylän kunnan luottamushenkilöiltä sekä paikallisilta ja ulkopaikkakuntalaisilta yrittäjiltä. Huhtikuussa ovat vuorossa kuntalaiset, järjestöt, kunnan neuvostot ja valtuustot, sekä kunnan henkilöstö.

Valmista tulee pitkin kesää ja luonnosta voivat kommentoida myös Sodankylän elokuvajuhlilla kävijät. Lopullinen tuotos on valmiina ennen vuoden loppua.

Myös matkailijat voivat vaikuttaa

Strategiatyön valmistelu on lähtenyt ajatuksesta tarjota kuntalaisille mahdollisimman laajat osallistumismahdollisuudet. Kunnan tulevaisuuden suuntaviivoja pohtimaan on kutsuttu kaikki kuntalaiset, kyläläiset, luottamushenkilöt, järjestöt, neuvostot, valtuustot, henkilökunta sekä matkailijat.

Kunnan viranhaltijat ja valtuutetut kiertävät kuulemassa kuntalaisia Vaalajärvellä, Kelujärvellä, Vuotsossa, Sattasessa, Vuojärvellä, Syväjärvellä sekä kirkonkylällä. Työpajat ovat kaikille avoimia tapahtumia, jonne ovat tervetulleita myös naapurikylien asukkaat. Tilaisuudet avaa kunnanjohtaja Viljo Pesonen. Vanhusneuvostolle, vammaisneuvostolle ja nuorisovaltuustolle sekä kunnan lautakunnille ja henkilöstön edustajille järjestetään omat työpajat.

Tulevat kuntalaiskierrokset ovat 12.4. kello 18 Syväjärvi, 17.4. kello 18 Vuojärvi, 19.4. kello 18 Kelujärvi, 24.4. kello 18 Vuotso, 25.4. kello 18 Kirkonkylä ja 26.4. kello 18 Sattanen.

Jätä oma kommenttisi

Toinen tapa osallistua on kommentoida esityksiä kesäkuun kolmannella viikolla Sodankylän elokuvajuhlien yhteydessä. Festareiden ajaksi Sodankylään ilmestyy Pop Up -strategiatoimisto, jossa luonnokset ovat nähtävillä ja kommentoitavina viikon ajan. Luonnoksia on mahdollista kommentoida lisäksi myös kunnan kotisivujen ja sosiaalisen median kautta.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä