Riina Kuikka kuvasi Muonion maisemia kankaalle

Riina Kuikka on tallentanut Muonion maisemia Vallilan kuoseihin.

Tunnelmia, tunteita ja fiilistelyä Muonion maisemissa kesällä 2016. Tällaisista hetkistä voi Riina Kuikka saada innostuksen uusien kuosien suunnitteluun. Riinan ottamia kuvia lisää os. instagram.com/riinakui

Vallila Interiorin kuosisuunnittelija Riina Kuikka on innostunut maiseman taltioimisesta kankaalle. Hänen kädenjälkiään on nähty mm. Rauman vanhan kaupungin ikuistamisessa kankaaksi. Oman mallinsa ovat saaneet myös Porvoo, Pori, Turku, Virolahti ja Kuopio. Rauma- kuosista on valmistettu valmisverho, tyynynpäällinen ja pussilakana, muki ja muovitabletti.

Muonion maisemiin liittyvä uusi alkuvuodesta ilmestynyt Lapintaika kuosi sai ideansa kaamosaikaan ja pinkki väritys mukailee sitä.

Lapintaika kuosi sopii suomalaiseen sisustukseen. Tässä kuosi painettuna pussilakanaan.

Riinan käyttämässä väriskaalassa on muutenkin paljon ruusunpunaista ja vaaleansinistä, mutta myös trendit tuovat lisää väriä kankaaseen. Mustavalkoinen on kokonaisuus, joka toimii aina, ja tämä vaihtoehto on myös saatavilla.

Luonto, hiljaisuus, järvenpinta, metsänraja. Sellaista tunnelmaa huokuu Muonion kuosissa, jonka Riina suunnitteli pohjoisessa kolme vuotta sitten. Muonio on tuttu lomapaikkana, ja siellä pohjoisen järven rannalla näkymä sai lopulta muodon kankaana hiihtolenkillä, josta on valmistettu myös pussilakanoita.

Mielenmaisema piirtyy kankaalle

Suunnittelija lisää maisemaan aina myös jotain yllätyksellistä. Mukaan voi päästä lintu tai oksa.

– Kuosi rakentuu mielikuvan mukaan. Se ei juuri koskaan ole suoraan kuva paikasta, vaan rakennan sen eri kuvia käyttäen, piirtäen ja maalaten. Lopputulos voi näyttää yllättävän realistiseltakin. Lapintaika kuosia tein muutamaa kuvaa käyttäen, joiden pohjalta piirsin ja maalasin kuosin digitaalisesti, kertoo Riina uusimmasta kuosistaan.

Lapintaika on saanut innoituksensa Kutunivasta ja kankaassa on Kutunivan kuuluisat joutsenet. Kankaan lisäksi siitä on saatavana pussilakanoita.

Miksi päädyit ikuistamaan Muonion?

– Meillä on mökki Muoniossa Jerisjärven rannalla. Mummo rakennutti sen lapsuuden maisemiinsa, sellaisen pienen askeettisen mökin. Suku käy siellä, itse tulen taas kesällä, viimeksi olin uutena vuotena. Mummo on omaa sukuaan Heiniemi, kertoo Riina sukujuuristaan Muonioon.

Mistä Vallilalle suunnittelemiasi tuotteita saa pohjoisessa?

– Vallilan uusi liike avattiin vastikään Ouluun, josta näitä kaikkia saa. Vallilaa on myös kaikissa K-rautaliikkeissä, Prismoissa ja kaikkia tuotteita voi tilata Vallilan verkkokaupasta Vallila.fi

Mitä suunnittelet seuraavaksi?

– Nyt on meneillään luova kausi, jolloin saan uppoutua piirtämään ja maalaamaan. Käyn läpi viime kesänä ottamiani valokuvia ja pyörittelen mielessäni Suomen luontoa ja maisemia. Kesämallistoa varten yritän täällä kotona Oulunkylän räntäsateessa päästä kesätunnelmiin, ja siihen auttaa musiikin kuunteleminen. Näin saan palautettua mieliin, miltä se hyvä kesä näyttää.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Riina Kuikka ja Luukas Hietavuo

Lue Lappilaisen digilehti maksutta täältä