Harrinivan kevät ja kesä täynnä tekemistä

Marika Vehovuori kutsuu väkeä Muonion Harrinivaan laduille, kylpemään, lomailemaan ja nauttimaan pohjoisen rauhasta. Kuva: Antti Pietikäinen

Kevät on Harriniva Hotels & Safariksen kulta-aikaa, kuten monella pohjoisen matkailualan yrityksellä. Aikaisempaa kiireempää on teettänyt kasvava matkailijamäärä, ja kysyntään vastataan niin musiikilla, ohjelmapalveluilla kuin pitämällä savusaunaa lämpimänä.

Hotelli Jeris houkuttelee kylpylällään. Talviauringossa pääsee pulahtamaan perinteisestä savusaunasta isoon avantoon. Kuva: Jouni Pietikäinen

Harrinivan musiikkipuolesta vastaavat 11.3. Nasty Habits, 18.3. Virtaavat Vedet, 14.4. The Bilebändi ja 15.4. Trubaduuri.

– Pääsiäispyhien ajaksi tarjoamme edullista majoitusta, maistuvan pääsiäisen herkuista kootun päivällisen ja esiintyvien taiteilijoiden ohjelmaa, kertoo Marika Vehovuori, joka vastaa Harrinivan markkinoinnista.

Kevään majoitusta on saatavana Hotelli Harrinivassa, Hotelli Jeriksellä sekä Torassiepissä. Aktiviteetteja on myös tarjolla laaja valikoima kuten suositut husky- ja porosafarit tai vauhdikkaampaan makuun ice kartingia ja moottorikelkkailua.

– Jeriksellä vietetään omaa savusaunaviikkoa maaliskuun 6.-12.päivinä, jolloin savusauna on lämmin joka päivä iltapäivästä alkaen kello 15-21. Kylpylä on keväällä auki joka päivä kello 13-21.

Harrinivan kevät päättyy pääsiäisen jälkeen ja avautuu jälleen kesäkuun alussa. Torassieppi sulkeutuu 23.4. ja avautuu jälleen juhannusviikolla kesäkauteen 19.6. Hotelli Jeris menee puolestaan kiinni 23.4. ja avautuu jälleen ensilumille.

– Loppukeväällä alkaa työntekijöillä ansaittu lomajakso. Silloin myös hoidetaan isommat siivoukset ja tarkistetaan, että paikat ovat kunnossa kesämatkailijoita varten. Lomaa tarvitaan työntäyteisen talven jälkeen, jotta olisimme taas iskussa kesäkuun alkuun, jolloin seuraava sesonki alkaa, varmistaa Vehovuori.

Kesäkuussa koskeen

Kultainen Mela on Suomen luonnonpäivään 17.6. ajoittuva koskenlaskukisa. Jo yli kymmenettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa kilpailijoiden kirjo on laaja ja joukkueita on paljon erilaisia.

– Tälle vuodelle innokkaimmat ovat ilmoittaneet joukkueensa mukaan jo viime vuoden kilpailun yhteydessä. Paikkoja on rajoitettu määrä joten suosittelen että halukkaat ilmoittautuvat mukaan pikimmiten, vinkkaa Vehovuori.

Lue Lappilainen lehti maksutta kokonaisuudessaan täältä