Napapiirin sankareitten menopeli TIS-51 vuokrattavana

Ylläksellä matkaileva voi vuokrata nyt Suomen elokuvahistorian kuuluisimman auton, Napapiirin sankareitten TIS-51 tai moderneinta sähköautotekniikkaa edustavan Teslan. Kuvat: Shareit global

Ylläksellä on otettu käyttöön autonvuokrauspalvelu, joka helpottaa ilman omaa autoa saapuvia matkailijoita. Autojen vertaisvuokrapalvelu Shareit Blox Car tarjoaa uniikkeja autoja matkailijoiden käyttöön. Tarjolla on Suomen elokuvahistorian kuuluisin auto, Napapiirin sankareitten TIS-51 ja moderneinta sähköautotekniikkaa edustava Tesla.

Laita oma autosi vuokralle

Autojen Airbnb eli Shareit Blox Car on palvelu, jossa tavallinen kuluttaja voi joko laittaa oman autonsa vuokralle tai vastaavasti vuokrata vaikka naapurinsa auton. Vuokrata voi vaikka Napapiirin Sankarit -elokuvista tutun TIS-51 auton ja sähkökäyttöisen Tesla urheiluauton. Myös tavallisempia autoja on tarjolla.

–  Mietimme uusia ratkaisuja matkailijoiden ja paikallisten ihmisten liikkumiseen, ja sellainen löytyi, kertoo Joanna Karinen Ylläksen matkailuyhdistyksestä.

– Kuulimme Ylläksen hankkeesta ja innostuimme asiasta heti. Tuotteemme sopii tähän hankkeeseen kuin nenä päähän. Haluamme luoda uudenlaisen tavan käyttää olemassa olevaa autokantaa. Tällä hetkellä yksityisten ihmisten omistavat autot ovat käyttämättä noin 95% ajasta ja etenkin Suomessa, jossa autot ovat kalliita, niin tämä tuntuu erityisen hölmöltä. Palvelumme avulla voit laittaa oman autosi tuottamaan silloin, kun et sitä itse käytä, toteaa Shareit Blox Car:in Erik Kanerva.

Kanervan vuokralle tarjolla oleva täyssähköinen huippu-urheiluauto Teslaa voi vuokrata koko talvikauden.

– Ylläs haluaa olla digitaalisten matkailupalveluiden edelläkävijä ja meillä on jo olemassa useita erilaisia digitaalisia palveluita, kuten sähköiset kartat, joiden avulla voi seurata mm. latukoneiden liikkeitä. Liikkumisen helpottamiseksi suunniteltu sovellus Ylläs Around auttaa matkailijaa yhdistämään erilaisia palveluita esimerkiksi taksin ja lentokenttäbussin, ja palvelut voi maksaa suoraan sovelluksesta, summaa Visit Ylläksen markkinointipäällikkö Janne-Juhani Haarma.

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä