Sähköautojen koeajotapahtuma Levillä

Sähköautot kiinnostavat lappilaisia.
Moni meistä harkitsee sähköauton ostamista tai on ainakin halukas koeajamaan sellaisen. Suurin kynnys hankinnan tekemiselle on toistaiseksi monella ollut polttomoottoriautoa korkeampi hankintahinta ja lyhyt toimintasäde, joka varsinkin meillä Lapissa on ollut suurin haaste. Tämä on onneksi muuttumassa.

Teslalla on ollut hyvä toimintasäde, 400-500km, jo pitkään. Valitettavasti nämä huippuautot maksavat sata tuhatlappusta ja hieman päällekin. Nyt myös alle 40t€ kategoriaan on tullut autoja, joilla toimintasäde on 200-300km. Tämä riittää monelle, kunhan latauspisteitä on lähettyvillä. Myös latausverkosto paranee koko ajan. Vain kolme vuotta sitten Lapissa oli kolme pikalatauspistettä – yksi Kemissä ja kaksi Levillä HulluPoro Oy:n tiloissa. Nyt paikkoja löytyy jo parikymmentä. Täyssähköautoja valmistavat nykyisin lähes kaikki suosituimmat automerkit, joita Suomessa on myynnissä. Myös rahoittajat tarjoavat palveluitaan, jotta hankinta olisi useammalle mahdollista. Siis vaikka Teslan.

Sähköautoja moneen makuun

Levin tapahtumassa on edustettuina mm. Tesla, BMW, Nissan, Mitsubishi ja Renault, yhteensä yli 40 autoa. Koeajettavina ovat Tesla Model S ja X sekä BMW i3 mallit. Non-stop koeajot tarjoaa Tesla Motors ja OP Kulku omilla kalustoillaan. Ehdottomasti kannattaa kokeilla kuinka hiljainen ja vaivaton sähköauto on. Ja kuinka tehokkaita ne silti ovat. Teslan kiihtyvyys on suorastaa huiman hienoa. Kiihtyvyyttä edesauttaa Nokian Renkaiden huippu-uutuudet, jotka ovat myös koeajettavissa. Autojen lisäksi voi koeajaa lappilaisen insinöörien taidonnäytteen, Rovaniemellä kehitetyn sähkökelkan, joka on maailman ensimmäinen sarjatuotanto-sähkökelkka. Kelkka-ajot järjestää Aurora Powertrains.

Hotelli HulluPoro goes sähkö

Tapahtuman yhteistyökumppanit HulluPoro, Tesla Motors, Nokian Renkaat, Fortum, Aurora Powertrains ja OP Kulku toimivat näytteilleasettajina hotelli HulluPoron aulassa ja edustan näyttelyalueella. Näyttelyalueelta löytyy tietoa sähköautoista, lataamisesta, auton hankinnasta ja ylläpidosta. Luonnollisesti myös HulluPoron erinomaiset palvelut ovat testaajien käytettävissä. Tapahtuma alkaa klo 14.

Tesla Club Finland

– Kaikki sähköisestä liikkumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikan päälle tutustumaan kulkuvälineisiin ja näytteilleasettajiin. Jaamme mielellämme tietoa sähköautoilusta. Kaikki Teslat, ja muutkin sähköiset kulkuvälineet, sekä autoista muuten vaan kiinnostuneet ovat tervetulleita. Halusin Tesla Clubien tapaamiselle hienon ympäristön kokoontua isommalla porukalla. Levillä ja HulluPoro konseptilla on hyvä kokonaisuus – erinomainen ruoka ja palvelut, sekä hyvä sijainti saapua lentokoneella, junalla tai autolla, kertoo Tesla Club Finlandin tapahtumakoordinaattori Kirsi Immonen.

Tesla Club Finland on Tesla-sähköautoista kiinnostuneiden aktiivinen yhteisö. Yhteisö levittää tietoa sähköautoilusta, sekä on mukana liikkumisen sähköisessä vallankumouksessa. Lisätietoa tapahtumasta voi kysellä Tapahtumakoodinaattori Kirsi Immoselta, [email protected]

Sähköautojen koeajotapahtuma on Levillä lauantaina 3. helmikuuta. Ennakkoajot pe 2.2. klo 9-18 suljetulla rata-alueella. Tesla Model X varustettuna käsintehdyillä pitkäpiikkisillä Nokian renkailla. Rata-ajo on maksullinen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: [email protected]

Kuvat: Jõao Nunes, Pera Hussi

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä