Lännen mahdit Ylläs ja Levi

Huhtikuun pitokeleillä 8.4. päättyy maailman suurin pitkien hiihtojen maailmancupkiertue Ylläksen ja Levin maisemissa. Kuva: yllas.fi

Lännen tunturit tulevat tutuksi huhtikuussa hiihtoväelle, kun Levin ja Ylläksen maisemissa kisataan Visma Ski Classics. Kyse on maailman suurimmasta pitkien, 50 kilometrin tai pidempien, hiihtomatkojen maailmancupkiertueesta, joka saapuu Ylläkselle huhtikuussa. Ylläs-Levi 60 km on kiertueen finaalikilpailu, ja se kisataan 8.päivä huhtikuuta.

Talvikaudella 2016 – 2017 maratonhiihtokiertue koostuu yhteensä kolmestatoista osakilpailusta, jonka päätöskisa kisataan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa Ylläksen ja Levin mahtavissa maisemissa. Osallistuminen kiertueen legendaarisiin osakilpailuihin, kuten Marcialongaan Italiassa, Vasaloppetiin Ruotsissa sekä Birkebeinerrennettiin Norjassa, on usean hiihtoharrastajan toivelistalla. Uusi kotimainen huipputapahtuma tekee maailman arvostetuimpiin ja suosituimpiin massahiihtoihin osallistumisesta suomalaisille hiihtäjille entistä helpompaa.

Hiihtämisen lisäksi talvipyöräily innostaa matkailijoita

Läntinen Lappi on kuuluista hyvin hoidetuista laduista, laajasta valaistuksesta ja monipuolisista reiteistä. Myös latukahviloita piisaa matkan varrella ja maasto on vivahteikas.

Läskipyöräinnostus näkyy myös Lapin matkailupaikoissa. Viime talvena avattiin eri puolilla pohjoista kymmeniä kilometrejä merkittyjä talvipyöräilyreittejä. Kiinnostus talvipyöräilyyn vain kasvaa, uusia reittejä on valmistunut ja reittimerkintöjä sekä reittien ylläpitoa parannettu. Myös pyörävuokraamoissa fatbike-valikoima on lisääntynyt.

Lappilainen lehden pääset lukemaan maksutta täältä