Kittilässä vieraillaan yrityksissä

Jorma Rantasen it-alan yrityksellä Kittilässä on takanaan 15 vuotta toimintaa. Kuva: www.kideve.fi

Viime kuussa alkoi Kittilässä yritysvierailujen sarja. Tavoitteena on saada alueen yritykset tuntemaan toistensa toimintaa ja palveluita sekä käyttämään ja suosittelemaan niitä.

Pitkät perinteet yrittäjyydessä

Kirkonkylällä tutustuttiin puusepänliike Hangasvaara Oy:n yrityksen toimintaan Kyllikki ja Veikko Hangasvaaran kertomana. 35-vuotiaan yrityksen johdossa on nyt sukupolvenvaihdoksen jälkeen Perttu Hangasvaara.

Kittilän Teboil oli alun perin 1950-luvulla öljy-yhtiön aloittama huoltamo, joka on toiminut yrittäjävetoisesti 70-luvulta asti. Nyt vetovastuussa on yrittäjäpariskunta Katja Siitonen ja Ossi Säkkinen. Kahvilatoiminta ja Scanburger ovat tuoneet uutta pontta liiketoimintaan perinteisen huoltamoliiketoiminnan rinnalle. Tällä hetkellä yrittäjäpariskunnan lisäksi töissä on kaksi kokoaikaista työntekijää ja 2-3 extraajaa tarpeen mukaan.

It-alan yrittäjyyttä 15 vuotta

15 vuotta on takana Kittilän PC Help Ky:n yrittäjä Jorma Rantasella. Toiminta on vakiintunut kahteen päälinjaan, AV- ja PC- tuotteiden myyntiin ja huoltoon sekä asiakkaiden luona tapahtuvaan kaupan it-alan myyntiin ja huoltoon. Yrittäjä kiittelee 4G-verkon parantumista, joka mahdollistaa, että pitkillä automatkoilla voi webinaareja kuunnellen päivittää osaamistaan.

Juuso Laitisen Aslakin Liike on kahden salin ja liikuntapalveluiden yhdistelmä ja toimintavuosia takana kolme. Idea yrittäjyydestä lähti Laitisella siitä, että hän itse toivoi laadukasta kuntosalia kylälle ja nimenomaan asukkaiden tarpeisiin. Laitteet ja kuntosalin tilat ovat vain yksi osa, ja erilaiset liikuntapalvelut kuuluvat olennaisena osana palettiin.

Laitisen toinen, toiminnallisen harjoittelun kuntosali sijaitsee Hotelli Kittilän tiloissa. Urheilumatkailuun suuntautuvan hotellin osana sali on paikallaan. Hotelli Kittilän yrittäjä Jani Ylipahkalan mukaan hotellin ja urheilumatkailun osalta on monenlaisia suunnitelmia, joista kuullaan lähiaikoina.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä