Omistajan tervehdys

Vielä täällä tallustellaan perinnejalkineissa.

Lukeminen ei maksa mitään

Sanomalehtiä on Suomessa julkaistu 1770-luvulta asti. Ensimmäiset ilmaisjakelulehdet aloittivat julkaisun 1930-luvulla muun muassa Torniossa. Lapissa on siis totuttu lukemaan lehtiä.

Montaa ilmaisjakelua ei enää ole. Ei varsinkaan sellaisia, jotka ovat saatavissa koko Lapin alueella säännöllisesti läpi vuoden. Onneksi on ainakin yksi.

Tämä lehti on juuri sellainen, ja nyt entistä ehompana sekä juttu- että jakelupuolella. Lappilainen haluaa kertoa tarinoita ja uutisia koko Lapin alueelta sekä tarjota yhä useammalle mahdollisuuden lukea lehti kotona. Tästä eteenpäin Lappilainen jaetaankin kotiin Rovaniemellä, Sodankylässä, Inarissa ja Kittilässä.

Luonnollisesti lehti on saatavilla myös muissa Lapin kunnissa Lappilainen-lehtitelineistä. Lehti keskittyy myös jatkossa asioihin Lapista ja lappilaisista – muun maailman saa hoitaa muut.

Sähköinen media on ollut yksi suuri tekijä, joka on vaikuttanut kaikkeen viime vuosina. Useat lehdet ovat siirtyneet osittain tai kokonaan nettiin.

Netti vain ei valitettavasti toimi kaikkialla kunnolla, joten lukeminen on vaikeaa. Nettilehdet eivät välttämättä ole enää ilmaisia ja ne myös vanhenevat hetkessä, sillä tarjonta netissä on hyvin runsasta. Painettu lehti säilyy pidempään ja voi sillä sytyttää takkatulenkin paljon paremmin. Toki myös juuri uudistettu Lappilainen.fi on olemassa, täällä verkossa on paljon asiaa sekä ilmoituksia Lapin yrityksiltä lappilaisille sekä Lapin matkailijoille.

Meillä Lappilainen lehdessä on pitkä perinne vaalittavana. Juuri tätä Lappilainen haluaa tehdä: perinteisiä juttuja tavallisista, jokapäiväisistä asioista läheltä tai korkeintaan naapurista. Saamamme palautteen mukaan tämä on juuri se mitä toivotaan ja halutaan koko Lapin suurimmalta lehdeltä. Palautteita otamme mielellään vastaan jatkossakin.

Lukeminen kannattaa aina. Lehti kuuluu pöydälle niin kotona ja kahvilassa kuin työpaikalla. Lappilainen lehden lukeminen ei maksa mitään, ei täällä verkossakaan.

Pera Hussi

toimitusjohtaja Lappilainen lehti Oy