Kevon kanjoni, Isokuru ja Korouoma kisassa

Kevon kanjonin seinä on vaikuttava näky. Kuva: Petteri Polojärvi

GoExpo-messujen järjestämässä perinteisessä Vuoden retkikohde -finaalissa on kolme kohdetta Lapista: Kevon kanjoni Utsjoella, Pyhä-Luoston kansallispuiston Isokuru ja Posion Korouoma. Teemana ovat geologiset kohteet, ja yleisö sai ehdottaa finaaliin mieleisiään kohteita. Finalisteista suosikkiaan voi äänestää 15.2. asti.

Nettisivuilla www.goexpo.fi/vuodenretkikohde  on esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle.

Ennätysmäärä ehdotuksia          

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi. Kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja ehdotuksia tuli ennätysmäärä: oman ehdotuksensa jätti yli 280 henkilöä, ja ehdotettuja kohteita oli noin 100. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa kohteen geologisten arvojen lisäksi mm. palveluita ja monipuolisuutta.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä