Lähimatkalle Lappiin

Kesän ykköstrendi matkakohteena on Lappilaisen mielestä tietysti Lappi.

Lappia esitellään koko perheen matkakohteena kirjassa, joka houkuttelee etelän väkeä pohjoiseen saavuttuaan kokeilemaan vaikka pientä vaeltelua tuntureilla.

Lennin matkassa

Matkakirjassa taival taittuu Lennin matkassa, joka aloittaa perheensä kanssa Lapin kiertueensa Rovaniemeltä. Kaupungissa voi käydä tutustumassa perinteisiin matkakohteisiin, herkuttelemassa parissa ravintolassa ja voi leipasta kampanisuja. Lähiseutu tarjoaa mukavia retkikohteita, jonne ehtii piipahtaa ennen kuin Ranuan eläinpuisto kutsuu. Meri-Lappi kuuluu matkaohjelmaan ja Sodankylän kautta pääsee tutustumaan seitaan, Siidaan ja muutenkin Inarin seutuun.

Lähimatkailu on hauskaa, mutta myös avaa silmät näkemään, tutkimaan ja retkeilemään. Pohjoisen matkalle pääsee Lennin tavoin junalla ja siitä eteenpäin bussilla. Toki lähimaastoon matkataan kävellen, pyöräillen tai kajakilla. Tittamari Marttisen mainio lapsille suunnattu opas kuljettaa mielikuvien kera perhettä etelästä pohjoiseen läpi koko Suomen. Marttinen itse asuu Rovaniemellä, melkein joulupukin naapurissa.

Marttinen, Tittamari. 2019. Lasten matkaopas Suomeen. Avain.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto