Levi ja kansainväliset vieraat

Alkutalvesta Levillä vieraillut kiinalainen tv-tähti Ryan Zhu ehti kokea Levin Iglut, huskysafarin ja Levin maailmancupin. Kansainvälisiä vieraita riittää vielä pitkälle kevääseen. Kuva: Ryan Zhu - Terhi Tuovinen/Levin Matkailu Oy

Levillä käy vuosittain noin 700 000 matkustajaa, heistä noin 200 000 on ulkomaalaisia.

Yksi houkutin tulla Leville ovat kansainväliset tapahtumat, kuten Levin talvikauden avajaisten yhteydessä laskettu Levin maailmancup. Puskurina toimii myös ulkomaalaisten medioiden nostattama huomio. Esimerkiksi viime vuonna Lonely Planet ja National Geographic listasivat Levin Suomen Lapin top 10 –matkakohteeksi.

Levistä riittää useammalle reissulle

Kansainvälinen TV-yhtiö CNN tuotti lappilaista eksotiikkaa tihkuvan tunnelmapätkän maailmancup-lähetykseensä. CNN International päätti tulla Leville uudestaan, sillä nähtävää ja koettavaa jäi vielä paljon.

– Lappi ja Levi on ihanteellinen paikka kuvata, visuaalisesti erittäin mielenkiintoinen. Säävaihtelut tuovat oman lisänsä, kuten myös upea luonto, kertoo tuotantojohtaja Ursis Caderas.

Kun on uniikki kohde ja mielenkiintoisia tarinoita, niistä saa paljon hyvää kuvamateriaalia. Pohjoisen talvessa valoa löytyy lumesta ja tunnelma on pitkän aikaa hyvin jouluinen. Sekin on omiaan luomaan houkuttelevuutta. Kun lisäksi löytyy majoitustilaa, ohjelmapalveluita, rinteitä ja ravintoloita, riittää vierailijalle vaihtelevaa tekemistä pitkin lomaa. Kun etäisyydet ovat lyhyet, on myös liikkuminen alueella vaivatonta.

Levillä on 20 000 petipaikkaa. Kittilään pääsee suorilla lennoilla Helsingin lisäksi Lontoosta, Pariisista ja Zûrichista.

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä