Keskellä kaupunkia, Suomen suurin

Rennoimmat pilkkijät osaavat varustautua joelle kunnon istuimille ja eväillä.

Sellaisessa paikassa pidetään tämän vuoden Suurpilkit Torniossa 23.-25. maaliskuuta.

Perjantaista sunnuntaihin ei ainoastaan istuta pilkkituolilla jokivarressa ja avannolla, vaan jammaillaan, syödään hyvin, tavataan tuttuja ja vietetään kevättalven yhteistä juhlaa.

Jari Isometsä juontaa pilkkikisan käyntiin perjantaina kello 18, jolloin yhtä soittoa narrataan kalaa kolme tuntia. Ilta päättyy ilotulitukseen.

Lauantaina aloitellaan kello 10.30 ja päätetään kello 15. Sunnuntaiaamuna ollaan liikkeellä tuntia myöhemmin aloituksessa, mutta päätetään kello 15 tapahtuman päätösseremonioihin Sakari Kuosmasen johdolla.

Satoja palkintoja ja arpaonnea

– Himoittu pilkkiarpojen arvonta suoritetaan sunnuntaina kello 16.30, jolloin jostakin onnellisesta tulee uuden auton omistaja. Arvottavina pääpalkintoina on viisi tämän vuoden mallista Volkswagen Poloa mallia Trendline 1,0 55kW autoa, kertoo Niko Tohu järjestäjien puolesta.

Kilpailijoille on joka päivän päätteeksi voittojen jako. Perjantain pilkkikisaajilla on mahdollisuus voittaa mm. akkuporakone, lauantaina skootteri tai televisio ja sunnuntaina mönkijä tai kymmeniä muita palkintoja. Junioreille on valittu lisäksi omat palkinnot.

Mittava esiintyjäjoukko liikkeellä

Koko viikonloppu on Tornio esiintyjiä täynnä, joten pelkkää pilkkimistä ei Suurpilkit- tapahtuma ole.

– Meillä on lauantaina juontamassa radio Suomipopin Juha Perälä ja lisäksi vierailevat Kalle Palander ja Jari Vesa. Esiintymässä on CatCat ja Eini ja illalla ravintoloista löytyy Klamydiaa ja Stig.

Tornion suurpilkkien päätteeksi arvotaan viisi Volkswagen Poloa.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen lehti maksutta täältä

Mainos: