Välkkäritreenit helpottavat etäarkea

Välkkäritreenit ohjaa väkeä pitämään taukoja etäilystä. Kohta onneksi Lapinkin luontopaikat on tavoitetttavissa lumisen talven jälkeen. Kuva: Simo Vilhunen/Lapin materiaalipankki.

Kohta ollaan  koko Suomessa jo koulun penkillä. Osa koululaisista pysyy etäopetuksesta toukokuun loppuun eikä pääse vielä kisaamaan kavereiden kanssa. Heille ja muillekin liikkujille on tarjolla erilaista innostavaa ohjelmaa monipuoliseen liikkumiseen, varsinkin jo kotosalla olemista kertyy viikkotolkulla.

Pidä taukoja

Suomen Voimisteluliitto haluaa liikuttaa arjessa. Välkkäritreenit-sarja on tuotettu lapsiperheille, jotta etäopiskelu sujuisi mallikkaasti ja taukoja tulisi pidetyksi.

Välkkäritreenit-videosarja tarjoaa kotona koulua käyvälle lapselle liikuntahetken ja vanhemmille omaa aikaa työn tekoon. Treenit on toteutettiin siten, että yksi tai useampi eskarilainen ja alakoululainen pystyy viettämään koulupäivän katkaisevan liikunnallisen välitunnin yksin tai yhdessä perheen muiden lasten kanssa. Tästä kertoo sekin, että videoilla välkkäritreenejä vetävät aikuisten lisäksi myös lapset.

– Voimisteluliiton tehtävänä on mahdollistaa liikunta kaikille ja kaikkina aikoina, kommentoi Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso.

– On ollut ilo seurata, miten sosiaalinen media on täyttynyt varsinkin aikuisille ja kilpaurheiluun kohdennetuista etäliikuntavinkeistä. Voimistelu- ja urheiluseurat tekevät töitä tarjotakseen jäsenilleen etäharjoittelumahdollisuuksia. Päivät kotona viettäville ja mahdollisesti seuratoiminnan ulkopuolella oleville lapsille liikuntavinkkejä on kuitenkin ollut vähemmän tarjolla, tähän tyhjiöön oli luontevaa ja tärkeää tarttua.

Joka arkipäivä on liikuntapäivä

Välkkäritreenejä julkaistiin huhtikuun loppuun asti joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Nyt niitä voi edelleen  katsoa Voimisteluliiton Youtube-kanavalta, Facebookista ja Instagramista.

Liikunta on tärkeä osa jokaisen suomalaisen arkea. Voimistelu on elinkaarilaji, joka tukee vahvasti lasten motoristen taitojen kehittymistä ja auttaa ylläpitämään varttuneempien liikkumis- ja toimintakykyä. Monipuoliset perusliikuntataidot antavat hyvän pohjan liikunnalliselle elämällä ja harrastukselle lajissa kuin lajissa. Elinkaarilajina voimistelu sopii kaiken ikäisille ja päivittäinen liikunta lisää ja parantaa jokaisen elämänlaatua ja hyvinvointia. Youtubesta löytyvän Välkkäritreenit-soittolistan lisäksi Voimisteluliitto suosittelee tutustumaan myös aikuisille ja lapsille tehtyihin soittolistoihin, jotka sisältävät kotona tehtäväksi sopivia treenivinkkivideoita.

Sisäleikiksi sopii vaikka ankkatappelu ja ketteryyskissa: https://www.youtube.com/watch?v=Uy4Gx9HiyEg&list=PLiasumBC3gz0KxFq1jMZ7RO4JwMwWvpGb

Taukojumppaa kotitoimistoväelle löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=DZDGTlyAMrY&list=PLiasumBC3gz0TMQP-LKKXe-OoRNdtenvK