Lapin musiikin Top 5

Nyt on mahdollisuus päästä äänestämään toukokuun Lapin musiikin 5 kärjessä kipaleita.

Lapin Lista on torniolaisen Arto Junttilan tuotos, jossa laitetaan pohjoisen musiikkia Top 5-äänestyksen kautta paremmuusjärjestykseen. Maaliskuun voittaja oli torniolainen powertrio Free Ride kappaleella Away from the sunlight. Huhtikuussa parhaaksi biisiksi arvioitiin Markuksen ikivihreä Vain kotka lentää aurinkoon.

– Kyseessä on vähän erilainen lista. YouTubea käytetään hyväksi ja uutuuslevyjen lisäksi ehdokkaana voi olla joku lappilainen ikivihreä tai tasokas livevideokin. Kisa on vapaa kaikista kaupallisista kytköksistä, kertoo Arto.

Pohjoisen musiikkia laidasta laitaan

Musiikkitoimittaja Arto Junttila on ottanut elämäntyökseen levittää sanaa lappilaisesta ja tornionlaaksolaisesta musiikkiosaamisesta. Jos hän ei ole koonnut pohjoista musiikkihistoriaa kirjan kansien väliin tai tuottanut levyjä, hän on pyörittänyt Väylän Pyörre Musiikkiuutiset-nettijulkaisua. Kevään myötä syntyi idea kasaamalla yhteen kaikki musiikin lajityylit.

– Helpommin se onnistuisi keskittymällä pelkästään esimerkiksi iskelmäehdokkaisiin, mutta tyylien sekoittaminen, rajattomuus, on aina ollut Väylän Pyörteen tavaramerkki ja pysyy loppuun asti.

Lapin Lista Top 5 toukokuun voittajaa pääsee äänestämään osoitteessa:

http://www.vaylanpyorre.com/toukokuun-lapin-lista-top-5-kuuntele-ja-aanesta-suosikkiasi/