Tunturin rauha kutsuu Nuorgamissa

Oisko se siinä, pääsiäisen pääohjelma?

Ne, jotka eivät eteläisempien Lapin tunturipaikkojen hulinaa, vilskettä ja kanssahiihtäjiä latukavereiksi kaipaa, suuntaavat kohti Lapin pohjoista nurkkaa tunturien syleilyyn.

Tunturia, rauhaa, akkujen latausta Nuorgamin maisemissa.

– Täältä on myös lyhin matka Jäämerelle, jonne ehtii hyvin päiväseltään piipahtamaan maisema-ajelulle tai lintujen tarkkailuun, esittelee Nuorgamin Lomakeskuksen Marjatta Holmberg.

Marjatta on tottunut tyyliin, jossa matkailijoita saapuu ympäri vuoden lataamaan akkuja, nauttimaan hyvistä kauppapalveluista ja tasokkaasta majoituksesta Nuorgamissa. Keskieurooppalaiset ovat täyttäneet talven ajan majoitustiloja ja keväthangille saavutaan eteläisestä Suomesta. Kun paikan päältä saa reitille avuksi oppaan, välineitä ja varusteita, niin voi täydellä syyllä kehua Nuorgamia täyden palvelun paikaksi.

– Meidän sijainti on kyllä mainio, kahden tunturin sylissä saadaan olla, kaikkien kelkkareittien varrella, merkittyjen hiihtolatuverkostojen sydämessä. Vaellusreittejäkin piisaa Sevettiin asti.

Miksi kannattaa tulla Nuorgamiin?

– Nuorgam on etenkin tunturihiihtäjien paratiisi, jossa voi aika varmasti hiihdellä omaan tahtiin eikä ole pelkoa, että vastaan tulee jatkuvalla syötöllä toisia hiihtäjiä. Jos et ole Inaria ja Saariselkää pohjoisempana käynyt, niin silloin on syytä ottaa suunta Nuorgamiin, kutsuu Marjatta kevään matkailijoita.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Nuorgamin lomakeskus

Lue Lappilainen lehti kokonaisuudessaan maksutta täältä