Alamäkiluistelua Saariselällä helmikuussa

Saariselällä kisaa alamäkiluistelussa helmikuun 9.-10. päivinä myös inarilainen Riina Laitinen. Kuva: Red Bull

Saariselkä Ski & Sport Resort järjestää 9. -10. helmikuuta Riders Cup MM-osakilpailun ensimmäistä kertaa Saariselällä. Yhteistyössä Suomen Alamäkiluisteluliiton kanssa järjestettäviä osakilpailuja järjestetään kaikkiaan kymmenen, joista neljä on Red Bull Crashed Ice -osakilpailuja ja kuusi Riders Cup -osakilpailuja.

Maailman parhaat koolla

Ilmoittautuminen kisaan on käynnissä ja mukaan on ilmoittautunut 19 maasta kaikki maailman parhaat alamäkiluistelijat. Radalla nähdään muun muassa viime vuosien maailmanmestari ja maailman rankingia johtava Cameron Naasz, Jim De Paoli sekä MM-mestariveljekset Scott ja Kyle Croxall.

Kaikki miesten MM-sarjan 64 parhaan joukossa olevat 13 suomalaista nähdään kisoissa. Viime vuoden nuorten maailmanmestari Mirko Lahti haastaa tänä vuonna miesten sarjassa ollen tässä vaiheessa kautta sijalla seitsemän.

Naisten alamäkiluistelun maailman rankingin listalla on 14 suomalaista. Naisten kisassa on 32 paikkaa ja ilmoittautuneiden joukossa kaikki maailman parhaat, myös muun muassa inarilainen Riina Laitinen, joka voitti toissa vuonna naisten SM-kisat.

Miesten ja naisten sarjoihin mahtuu vielä muutamia kymmeniä kilpailijoita. Kilpailuun voi osallistua ilman aiempaa kokemusta, 16 vuotta täyttäneet juniorit voivat osallistua kilpailuun vanhempien suostumuksella.

Yleisöllä vapaa pääsy

ATSX Ice Cross Downhill -kisaohjelmassa perjantaina 9.2. on aikalaskut kello 12 alkaen ja lauantaina 10.2. kello 10–12 Lucky loser -kisa. Aikalaskujen viimeisille sijoille jääneet kamppailevat vielä kahdesta paikasta finaalissa, joka nähdään kello 14 alkaen. Katsojilla on kisoihin vapaa pääsy. Iltajuhla vietetään Bar Raikussa.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä